Afbeelding
(Foto: (Beeld aangeleverd))

AlkmaarsGoud gaat van start!

ALKMAAR - Alkmaar is toch dé kaasstad van Nederland? Klopt! Maar dat is te danken aan de handel in kaas, al vanaf 1365. Alleen ontbreekt die échte Alkmaarse kaas en daar gaat het Kaasgenootschap iets aan doen.

Samen ontwikkelen, samen proeven, samen beoordelen en samen verbeteren

Samen ontwikkelen, samen proeven, samen beoordelen en samen verbeteren. Net zolang tot het de naam verdient: AlkmaarsGoud. Zowel het Clusius College als de zuivelafdeling van de Hogeschool HAS in 's Hertogenbosch hebben voor dit project de nodige subsidies verkregen. Dit betekent dat vanaf september, het nieuwe schooljaar, gestart zal worden met de ontwikkeling van AlkmaarsGoud. Met behulp van crowdfunding is de voorfinanciering bijna rond. Er zijn nog een paar dagen te gaan maar de teller staat al op 80%. Alle seinen op groen dus starten maar!

Door de positieve feedback die het Kaasgenootschap heeft ontvangen is het mogelijk om mee te doen aan de voorverkoop vanaf € 30,- per jaar. Deelnemers ontvangen elk jaar ongeveer een kilo kaas en daarnaast wordt men uitgenodigd voor de proeverijen; de smaak moet immers gezamenlijk worden bepaald. Na drie jaar deelname heeft een ieder recht op een certificaat.

Meteen certificaathouder worden? Door een eenmalige bijdrage van € 90,- is deelname direct geregeld. Enthousiast geworden? Kijk op Alkmaarsgoud.nl voor meer informatie.