Wandelen is: met elkaar oplopen en op ontspannen wijze delen en uitwisselen van ervaringen en emoties.
Wandelen is: met elkaar oplopen en op ontspannen wijze delen en uitwisselen van ervaringen en emoties. (Foto: (Archieffoto RM))

't Praethuys

ALKMAAR - In 't Praethuys is deze maand weer van alles te doen. Te beginnen op dinsdagochtend 6 augustus met een inloopochtend in Heerhugowaard, die van 09.30 tot 12.00 uur wordt gehouden. Locatie: Fysiotherapiepraktijk Ann Taveirne, Umbriƫllaan 7-9. Omdat kanker je wereld op zijn kop zet, kan het heerlijk zijn om met een neutraal persoon te praten. Probeer het eens en stap de drempel over.

Dinsdagochtend 6 augustus is er van 10.30 tot 12.00 uur een Workshop Zentangle. Tangle betekent knoop. Iedereen die een potlood kan vasthouden, kan een Zentangle maken. Door het maken van je eigen tangle kun je je creativiteit tot uitdrukking brengen. Je kunt altijd en overal Zentangles maken, het vraagt geen specifiek talent. Woensdag 7 augustus is er van 14.45 tot 16.15 uur: Kidsclub Pardoes.

Pardoes

Pardoes is voor kinderen (6-12 jaar). Als je moeder, vader of een ander familielid kanker heeft, kan je daar heel verdrietig of zelfs boos over zijn. Bij 't Praethuys kan je dan bij kidsclub Pardoes je gevoelens delen. Of gewoon lekker ontspannen met spelletjes en knutselen. Zondag 11 augustus, 10.00 tot 13.00 uur: Wandelen voor en met nabestaanden. Wandelen is: met elkaar oplopen en op ontspannen wijze delen en uitwisselen van ervaringen en emoties. Je kunt altijd iemand meenemen als je het moeilijk vindt om alleen te komen. Maandagavond 12 augustus is er van 19.30 tot 21.00 uur zingen. Even niet met kanker bezig zijn, maar gewoon ontspannen en je hoofd leegmaken. Laat je stem horen en geniet van het samenzijn.

Woensdag 14 augustus is er van 10.00 tot 12.00 uur: speksteen bewerken. Creatief en ontspannend bezig zijn, is een van de speerpunten van 't Praethuys. Bovendien is vormgeven aan een stuk speksteen heel dankbaar en leuk werk. Dinsdagochtend 20 augustus is er van 09.30 tot 12.00 uur een inloopochtend in Heerhugowaard! Locatie: Fysiotherapiepraktijk Ann Taveirne, Umbriƫllaan 7-9. Omdat kanker je wereld op zijn kop zet, kan het heerlijk zijn om met een neutraal persoon te praten. Probeer het eens en stap de drempel over.