Mylou Frencken luistert Lindegrachtconcert op.
Mylou Frencken luistert Lindegrachtconcert op. (Foto: Ben Kleyn)

Mylou Frencken luistert laatste Lindegrachtconcert op

ALKMAAR - Het laatste Lindegrachtconcert op 13 augustus wordt opgeluisterd door Mylou Frencken en het trio Martinot met Feyona van Iersel viool, Christina Kellenberger cello en Martijn Smits piano.

Mylou is de ongekroonde koningin van het kleinkunstlied en zingt een selectie van prachtige liedjes in klassieke arrangementen uit het repertoire van onder anderen Wim Sonneveld, Brigitte Kaandorp, Yentl en De Boer, Maarten van Roozendaal en natuurlijk van haarzelf. De arrangementen zijn van Wijnand van Klaveren, die vorig jaar ook de Victoriefonds-Lindegrachtconcertbewerkingen maakte van onder meer het Alkmaarse Stedelied. Na de pauze worden de Lindegrachtconcerten afgesloten met een optreden van de sopraan Lilian Farahani en de bariton Michael Wilmering, die samen met de pianist Mengjie Han 'evergreens' uit opera's van onder anderen Puccini, Mozart, Dvorák, Wagner, Donizetti en Lehár ten gehore brengen.

Net als voorgaande keren bespeelt stadsbeiaardier Christiaan Winter voor het Lindegrachtconcert van 20.00 tot 20.30 uur het carillon van de Grote Sint Laurenskerk, waarbij hij anticipeert op de te spelen muziek van die avond. In diezelfde Grote Sint Laurenskerk vindt het laatste Lindegrachtconcert plaats indien de weersomstandigheden slecht zijn.