Afbeelding
(Foto: Julian Blok)

Foto- en verhalenfestival de Buitenkans

ALKMAAR -De winnaars van het jaarlijkse foto- en verhalenfestival van Stichting de Buitenkans zijn 21 juli bekend gemaakt. Bijna 70 foto's en zeven verhalen en gedichten werden ingezonden. Het thema was: 'Jongeren in beeld'.

"Jongeren kunnen de hele wereld aan". Met jeugdige overmoed en jeugdig elan is de ontdekking van de wereld een boeiende uitdaging. Soms is er echter een probleem: een jongere zit dusdanig met zichzelf in de knoop dat hij er op eigen kracht niet uitkomt… Triversum is de specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie in de regio. Met de toekomst van de kwetsbare jongere voor ogen levert Triversum in samenwerking met GGZ-NHN een bijdrage aan herstel en perspectief.

Verhalen

De jury heeft de inzendingen beoordeeld. De volgende auteurs vielen in de prijzen: op nummer één Inge Vellema met haar verhaal over Ana. Nummer twee werd Vera Philips.

Foto's

Ook voor wat betreft de ingezonden foto's heeft een deskundige jury een en ander beoordeeld, waarbij de korte tekst bij de foto's een belangrijke rol heeft gespeeld. Winnaar werd Julian Blok (13 jaar). Tweede werd Inge Vellema en derde Dick Riesmeijer. De vijftien mooiste foto's zijn tot eind augustus te bewonderen op het Landgoed Willibrordus. Dus ook nog tijdens Willibrordus Draait Door. De Technische Dienst en Groenvoorziening van GGZ NHN heeft weer een belangrijke bijdrage geleverd bij het installeren van de foto's op het terrein. De organisatie kijkt fijn terug op een bijzondere prijsuitreiking in De Trog.