De Hout klassieker in cultuuraanbod

ALKMAAR - De Hout blijft een klassieker in het Alkmaarse cultuuraanbod maar gaat wel met zijn tijd mee. Tijdens dit festivalseizoen kunnen bezoekers naast contant geld hun festivalconsumptiemunten desgewenst ook met hun betaalpinpas aanschaffen. Bij de infostand op het festivalterrein waar als vanouds de munten kunnen worden ingeslagen, is vanaf dit seizoen ook een pinautomaat aanwezig. Ingekochte munten kunnen echter niet meer retour worden gegeven. Wel blijven deze geldig voor alle andere festivals.

Greetje Verhoeven (1964, Oss) exposeert haar schilderijen tijdens de Keltische Middag in De Hout op zondag 25 augustus. Zij ontwikkelde een voorliefde voor dieren op het doek.

Sinds de jaren tachtig legt zij zich toe op het schilderen van de meest uiteenlopende dieren, van insecten tot tijgers en uilen. In zijn geheel, maar ook en face, of gefocust op details, met veel nadruk op de ogen. Het dierlijk oog, zo stelt Greetje Verhoeven, fascineert meer dan het menselijk oog, dat vaak meer wit bevat.

Een geslaagd dierlijk oog geeft iets prijs van het karakter van het dier en zijn gemoedstoestand. Een goed geschilderd dierenoog komt als het ware tot leven op het doek en verschaft de kunstenares een groot genoegen. De zoektocht naar het ideale oog is voor Greetje Verhoeven een oneindige uitdaging.

Tijdens Vrienden van De Hout sluit ook Kunstnest het festivalseizoen af met een kunstmarkt van (nagenoeg) alle deelnemers aan Kunstnest van dit seizoen. Kunstliefhebbers die bij eerdere gelegenheden verstek moesten laten gaan, krijgen aldus nog een kans om kennis te maken met het werk van tal van regionale kunstenaars.