De cast van een eerder uitgevoerde musical door Oberon.
De cast van een eerder uitgevoerde musical door Oberon. (Foto: Norbert Reijngoud)

'Je weet niet wat je overkomt'

ALKMAAR - Peter Travers van Rolling Stone schreef: "Ondanks dat American Idiot rockmusicals weerspiegelt als Tommy, Hair, Rent and Spring Awakening, baant het zichzelf een weg naar je hart. Je weet niet wat je overkomt. American Idiot kent geen grenzen; het is een wereldwijde knockout."

Doe mee aan audities bekroonde musical American Idiot!

Wie graag zingt en het te gek zou vinden om mee te spelen in een bekende musical kan zich opgeven voor de audities van American Idiot. Degenen die worden uitverkoren spelen automatisch ook mee in de Nederlandse Première van deze musical. Oberon is op zoek naar jonge mensen tussen 14 tot 21 jaar die zouden kunnen deelnemen aan American Idiot. De productie wordt volgend jaar uitgevoerd in theater de Vest in Alkmaar op 4 en 5 april 2020.

Kleinburgerlijk Amerika

American Idiot is een doorgecomponeerde rockmusical, gebaseerd op het album van de punkrockband Green Day. Het verhaal speelt zich af rond drie jonge mensen: Johnny, Will and Tunny. Zij zijn woonachtig in de buitenwijken van kleinburgerlijk Amerika. Johnny is bijna 30 en heeft nog niks gedaan met zijn leven.

Lees verder pagina 9.