Afmeting schilderij. 1.20 m bij 1.20 m. Olieverf op paneel.
Afmeting schilderij. 1.20 m bij 1.20 m. Olieverf op paneel. (Foto: aangeleverd)

Open dag Atelier Gerrmann

ALKMAAR -Atelier Gerrmann houdt zondag 1 september van 11.00 uur tot 16.00 uur open dag. Op deze dag kan geheel vrijblijvend informatie worden verkregen over het gehele cursusaanbod. Tevens zijn er nieuwe recente schilderijen van Jolanda Gerrmann te zien waarbij ze zelf uitleg geeft over haar specialisatie, de techniek van de oude meesters uit de 17e eeuw.

Er wordt gewerkt met olieverf volgens deze bijzondere techniek waarbij glaceren en oplichten de toverwoorden zijn. De cursus is voor zowel beginners als gevorderden en wordt gegeven op de maandagochtend en maandagmiddag en op de donderdag- en vrijdagmiddag. Binnen klassikaal verband krijgen deelnemers voldoende persoonlijke aandacht. Wie een les verhinderd is kan te allen tijde de gemiste les inhalen op een andere datum of dagdeel. De nieuwe cursus start in de eerste week van september en duurt tien weken. Instromen is in overleg mogelijk en ook het nemen van een proefles behoort tot de mogelijkheden.

Zaterdag 5 oktober is er weer een workshop waarbij men in één dag kennismaakt met deze speciale techniek van Rembrandt. Voor meer informatie is een ieder van harte welkom op de open dag. 'Atelier Gerrmann', Druivenlaan 58 in Alkmaar (twee minuten lopen vanaf het station). Verhinderd? Kijk dan op www.jolandagerrmann.nl. Zijn er nog vragen? Mail jolanda.gerrmann@gmail.com of bel 06.13.99.45.46. Tijdens de lesuren is Jolanda echter niet bereikbaar. Tot 14 september is haar werk tevens te zien in het Rijksmuseum tijdens de lopende expositie 'Lang leve Rembrandt'. Jolanda hoopt vele belangstellenden zondag te mogen begroeten.