Veel muziek tijdens de laatste Vrienden van de Hout Live van dit seizoen.
Veel muziek tijdens de laatste Vrienden van de Hout Live van dit seizoen. (Foto: aangeleverd)

Spetterende 'Vrienden van de Hout Live'

ALKMAAR - In de Alkmaarder Hout sluit Cultuurpark de Hout zondag 1 september het seizoen spetterend af met het festival 'Vrienden van de Hout Live'. In de muzieknis en op een tweede podium op het veld treden bands en muzikanten op die Cultuurpark de Hout een warm hart toedragen. Net als elk jaar wordt tijdens Vrienden van de Hout Live een Beeldende Kunstmanifestatie gehouden. Hieraan doen de kunstenaars mee die dit jaar op de festivals hebben geëxposeerd. Live muziek, beeldende kunst en dat allemaal beleven vanaf een kleedje op het veld samen met cultuur minnend Alkmaar en omstreken. Het belooft weer een mooie afsluiting te worden!

Het thema van de festivals die deze zomer in Cultuurpark De Hout hebben plaatsgevonden was 'Verhalen vertellen'. "Tijdens het festival Vrienden van De Hout vertellen we het verhaal van de vrijwilligers en de vaste bezoekers die we op bijna elk festival mogen begroeten. Zonder hen kunnen wij niet en daarom staan zij deze middag centraal. Zo speelt er in elke band één van de vrijwilligers en/of een of meerdere vaste bezoekers", aldus een lid van de organisatie. De middag wordt aan elkaar gepraat door de bekende zangeres Rachel, die op diverse festivals van Cultuurpark De Hout heeft gestaan. Zij neemt op haar eigen, 'rachelcitrante' wijze de presentatie voor haar rekening. Er worden tijdens de optredens ook gezamenlijke nummers ten gehore gebracht als de bands het verhaal van deze middag verbinden en in een muzikanten-mix één van de nummers in hun set op het podium brengen.

Vanaf 13.00 speelt tussen de hoofdacts door Xander & Friends. Muzikant Xander Berkhout treedt enkele malen op met verschillende muzikale vrienden op het veldpodium en vermaakt een ieder met onder meer zijn befaamde Gypsy Music. Om 14.00 speelt de eerste hoofdact Cherry Moon, een nieuwe spetterende negendelige Soul-Funk-Dance Party Coverband uit de regio Alkmaar/Amsterdam met maar liefst drie professionele vocalisten en een blazerssectie.

Room Seven

Om 15.00 speelt Room Seven, een zeer enthousiaste groep muzikanten die door de diversiteit met meerdere gitaren, saxofoons, percussie, toetsen, bas, drums en zangers /zangeressen een zeer eigen geluid heeft. Vanaf 16.00 is het podium voor FrendzZ, een allround coverband die z'n roots voornamelijk in Alkmaar heeft met meerdere vrijwilligers en vaste vrienden van de festivals in het cultuurpark. Om 16.45 volgt nog een surprise-act en om 17.00 uur wordt het festival afgesloten door Janssen & Janssen, een coverband uit Heerhugowaard en omstreken. Met hits uit de laatste vijf decennia zorgen zij elke keer weer voor een feest van herkenning.

Vrienden van de Hout wordt georganiseerd door Stichting Cultuurpark De Hout. De toegang van het festival is gratis. Meer informatie is te vinden op www.cultuurparkdehout.nl en op Facebook.