De Meisjes met de Wijsjes.
De Meisjes met de Wijsjes. (Foto: Michael Habraken)

'De organisatie van Limmen Cultuur is een verrijking van je leven'

LIMMEN - De zomervakantie is alweer ten einde. Voor Limmen Cultuur is dat hét moment om het nieuwe programma te presenteren.

Nieuw cultureel seizoen van start

Om dit 45e seizoen te beginnen heeft de organisatie op 27 september Will Kroone en Jan Admiraal uitgenodigd. "Zij zijn echt leden van het eerste uur. Zo was Jan Admiraal de beheerder van ons culturele onderkomen Vredeburg en Will Kroone was verbonden aan de gemeente Limmen. Zij nam alle brieven en communicatie voor haar rekening. Het Ampzing genootschap vervolgt het muzikale feestje. Het genootschap schrijft, illustreert en zingt in feilloos ABN zodat iedereen het begrijpen 'ken…'", lacht Carrie Cornelissen, verantwoordelijk voor de PR.

Verlengstuk

Het idee voor Limmen Cultuur komt uit de koker van Limmen's voormalig burgemeester Nico Molhoek (dit jaar helaas overleden). Carrie: "Hij was burgemeester van 1966 tot 1985. In 1974 werd de boerderij Vredeburg door de gemeente gekocht als verlengstuk van het gemeentehuis. Na een verbouwing werd de boerderij in mei 1974 geopend, tegelijkertijd met de Bloemendagen en de Bloemenkoninginverkiezing. Nico Molhoek vond het een goed idee om een culturele raad samen te stellen om diverse activiteiten in Limmen te organiseren. Dit geschiedde onder zijn voorzitterschap in 1974. Een bestuur werd gevormd en vergaderingen werden in Vredeburg gehouden, waar overigens ook alle optredens plaatsvinden."

Vanaf 1974 heeft een aantal wisselingen plaatsgevonden in het bestuur. Door natuurlijk verloop en nieuw 'bloed'", vervolgt Carrie.

Lees verder pagina 11.

Lidewijde Paris.