Lidewijde Paris.
Lidewijde Paris. (Foto: Rink Hof)

'De organisatie is een verrijking van je leven'

(Vervolg van de voorpagina)

"Medio 2013 wilde het 'oude' bestuur ermee ophouden. Via een artikel in de krant vroegen zij nieuwe bestuursleden. Spontaan hebben zich toen negen mensen aangemeld en die behoren nog steeds tot dit bestuur. En in de loop der jaren zijn er nog drie nieuwe leden bijgekomen. Het bestuur is - naast voorzitter, secretaris en penningmeester - onderverdeeld in de commissie Muziek en Lezingen, Artistiek & Creatief, Sinterklaas en Dodenherdenking. Elke commissie heeft dus zijn specialiteit. Vier keer per jaar hebben we een gezamenlijke vergadering. Het leuke van dit bestuur is dat we eigenlijk bijna allemaal aanwezig zijn bij diverse optredens. Kassa, ontvangen van bezoekers, horeca, boekjes uitdelen en alle andere activiteiten per voorstelling of expositie of stille tocht." Via de gemeente wordt elk jaar een kleine subsidie ontvangen. De overige voorstellingen worden bekostigd door Limmen Cultuur.

Agenda

"De ene voorstelling verdien je iets, de volgende iets minder of meer. Het is altijd afwachten. We hebben intussen, en dan praat ik over de afgelopen vijf seizoenen, een vaste kern van bezoekers. Ook de commissies beschikken over de nodige ervaring, wie, wat en hoe uit te nodigen en hoe alles te regelen. We beginnen het een beetje te leren."

Een greep uit de agenda van Limmen Cultuur laat een grote diversiteit zien: in december treedt vocalpopgroep 'De meisjes met de wijsjes' op. De popgroep zingt nostalgische Nederlandse liederen. In januari Noa Eyl en Trio Bachtaloh. Noa is niet alleen virtuoos violist maar ook een performer. In april mezzosopraan Cora Burggraaf, samen met pianist Hans Eijsackers geeft zij een try-out van haar voorstelling Elsa. Voor de literaire voorstellingen heeft Limmen Cultuur in november Lidewijde Paris uitgenodigd. Zij is de oprichter van Lees!ambassade, die het literaire lezen op een toegankelijke en onderhoudende manier promoot. In februari komt Aaf Brandt Corstius naar Limmen. Zij is columnist en schrijfster van boeken en toneelstukken. Regelmatig is zij tafeldame van DDWD. Een avond met een verfrissende, humoristische kijk op actuele thema's. Vaste bezoekers weten dat er vast item is: zoals de Sinterklaasvoorstelling voor jong en oud in november. In maart Artistiek & Creatief, de expositie van en voor de inwoners van Limmen en de wijde omgeving. Op 4 mei worden de oorlogsslachtoffers herdacht, gevolgd door een stille tocht naar het monument te Castricum.

Meer informatie

Alle informatie over optredens, tijden, locaties en toegangsprijzen is te vinden op www.limmencultuur.nl. "We hopen dat we weer voor ieder wat wils hebben kunnen programmeren. Het blijft altijd een leuke vrijwillige bezigheid. Dat je dit kunt doen met bestuursleden die je anders nooit had ontmoet, is een verrijking van je leven", besluit Carrie.