Een van de werken van Jan Gilling.
Een van de werken van Jan Gilling. (Foto: aangeleverd)

Jan Gilling exposeert in 't Praethuys

ALKMAAR - In 't Praethuys exposeert Jan Gilling vanaf heden gedurende drie maanden tijdens de openingstijden van 't Praethuys van maandag tot en met donderdag 10.00 tot 16.30 uur.

Kunst speelt de hoofdrol

In het leven van Jan Giling (1930 geboren in Berkhout) uit Heiloo speelt kunst de hoofdrol. Bij drukkerij De Spaarnestad was Illustratiewerk lange tijd zijn beroep. Na schilderles en grafische opleiding werd Jan in 1950 toegelaten tot de vijfjarige avondopleiding van De Rijksacademie in Amsterdam. Jarenlang werkte Jan als tekenaar illustrator voor bekende reclamebureau's als Ogilvy en JWT. In 1978 maakte Jan van zijn hobby zijn beroep en vestigde zich als schilder. Kenmerkend voor zijn werk is het werken met licht en kleur. Wie zijn werk bekijkt waant zich op een wandeltocht vroeg in de morgen of laat in de middag.

Kleuren van de wereld

Door de polder langs boerenerven, rijen knotwilgen en authentieke boerenhekken. Jan blijft tegenwoordig dichter bij huis om zijn onderwerpen te kiezen, maar wie dat graag wil kan met hem via zijn werk meereizen naar Frankrijk, Griekenland of Portugal. Nog elke dag zit Jan in zijn atelier achter de ezel waar hij nog steeds bezig is met het kleuren van de wereld.

Informatie

't Praethuys is gevestigd aan de Westerweg 50, 1851 DG Alkmaar. Zie voor meer informatie: www.praethuys.nl