Jeroen Doodeman van Dodo Steigers en Ondersteuning neemt zijn nieuwe Berlingo in ontvangst van Elke Klaver van Klaver Lease.
Jeroen Doodeman van Dodo Steigers en Ondersteuning neemt zijn nieuwe Berlingo in ontvangst van Elke Klaver van Klaver Lease. (Foto: aangeleverd)

Netto Operational lease bij Klaver Auto

ALKMAAR - Bekende leasevormen als Private Lease en zakelijk Full Operational Lease zijn niet meer weg te denken zijn als het om autorijden gaat. Het werkt als volgt: Je rijdt een auto voor vast bedrag per maand, kiest vooraf de periode en de hoeveelheid kilometers. Het onderhoud, wegenbelasting en verzekering zijn allemaal inbegrepen. Aan het eind van de looptijd lever je je auto (schadevrij) in en je bent weer vrij om weer iets anders te leasen.

Onbekende leasevorm blijkt ideaal voor de ZZP-er

Maar er is nóg een leasevorm voor de zakelijke rijder. De minder bekende Netto Operational lease. Hierin lease je de auto maar zijn enkel de elementen afschrijving en rente opgenomen. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het onderhoud, de wegenbelasting en verzekering. En omdat er aan het eind van de looptijd een koopverplichting is, blijf je ook zelf verantwoordelijk voor eventuele schades en is er geen beperking op het aantal kilometers dat je rijdt. Je hebt hierdoor veel meer in eigen hand. Hoe lang de leaseperiode en hoe hoog de slot-termijn is kan je zelf bepalen.

Snel acceptatieproces

Deze vorm van leasen lijkt veel op Financial Lease waarbij je de auto zakelijk financiert. Maar bij Financial Lease is er een strenge financiële toetsing noodzakelijk voordat de bank de financiering accepteert. Ook schiet je zelf de BTW voor. Bij Netto Operational Lease hoef je de BTW niet voor te schieten en duurt het acceptatieproces een paar dagen tot hooguit een week.

Eigen leasemaatschappij

Jeroen Doodeman van Dodo Steigers en Ondersteuning koos de afgelopen weken al twee keer voor deze leasevorm en kon in beide gevallen binnen een week al rijden. Klaver regelde de auto, de leasecontracten en de bestickering was ook vóór aflevering al aangebracht.

Klaver Lease is twee jaar geleden opgericht als eigen leasemaatschappij van Klaver Auto, de Citroën dealer aan de Berenkoog in Alkmaar. Na twee jaar blijkt dat Netto Operational leasecontracten de ideale leasevorm blijkt voor de (startende) ondernemer die snel wil rijden. En dat hoeft overigens geen Citroën te zijn.

Showroom

Ook interesse in het leasen van een nieuwe of (jong)gebruikte auto of bedrijfswagen? Kom eens langs in de showroom aan Berenkoog 2 Alkmaar of bel 072-5208898.