Cassandra Bertels.
Cassandra Bertels. (Foto: aangeleverd)

Shiftcoaching voor passende studierichting

(Advertorial)

HEILOO - Voor veel scholieren is het een dilemma: welke studie ga ik volgen na mijn middelbare school? En de keuze is reuze, je kunt kiezen uit maar liefst 1800 studies.

Studie kiezen? Een beetje hulp kan geen kwaad

Cassandra Bertels van Shiftcoaching geeft deze hulp. Cassandra is organisatie- en sociaal psycholoog en een betrokken en professionele coach. Zij werkte onder andere bij adviesbureau Berenschot en deed ruim tien jaar ervaring op als coach in het bedrijfsleven en bij overheids- en zorginstellingen. Vervolgens startte zij in 2015 in Heiloo in het Willibrordus Business Centrum haar eigen praktijk, gericht op studiekeuze en loopbaanbegeleiding.

Studie kiezen wat een stress…

Uit cijfers blijkt dat de helft van de studenten uitvalt omdat zij de verkeerde studie hebben gekozen. Het is ook behoorlijk lastig als je op zo'n jonge leeftijd deze keuze moet maken. Veel aankomende studenten laten de voorkeur voor een studie afhangen van het reeds gekozen profiel op de middelbare school of van hun omgeving. Cassandra weet uit haar praktijk dat zelfinzicht en goed oriënteren bijdragen aan het vinden van een passende studie.

Zelfverzekerd

Bij Shiftcoaching kan je terecht voor een 1-op-1 coaching traject waarbij gebruik wordt gemaakt van de Birkman©? methode. Deze gerenommeerde en betrouwbare methode vergroot je zelfinzicht. De Birkman©? methode kijkt niet alleen naar je interesses en je sterke kanten maar ook naar je behoeften. Hierin verschilt deze aanpak van de vele gratis online testjes. Via Shiftcoaching wordt een online vragenlijst voor je aangevraagd. Nadat je deze hebt ingevuld wordt in drie persoonlijke gesprekken de uitgebreide rapportage met je besproken. Daarna heb je zicht op welke studierichting bij jou past weet je hoe je je gericht kunt oriënteren waar je deze studie kunt volgen. Op deze manier kun je zelfverzekerd en gemotiveerd aan je studietijd beginnen.
De aanpak van Shiftcoaching is ook uitermate geschikt om een tussenjaar zinvol invulling te geven of om de juiste studie te kiezen nadat je een eerdere studie hebt afgebroken.

Tweedaagse workshop

En sinds dit jaar organiseert Shiftcoaching ook een tweedaagse workshop. Met twee coaches en een groep van maximaal twaalf deelnemers ga je aan de slag om de passende studierichting te vinden en een plan van aanpak te maken tot aan de inschrijfdatum van 1 mei.

Meer weten, heb je nu al vragen over studiekeuze, of heb je hulp nodig bij deze keuze, kijk dan op www.shiftcoaching.nl voor meer informatie. Tot ziens op 10 januari.