Hans Laduc.
Hans Laduc. Foto: aangeleverd)

Burendag met gouden randje

ALKMAAR - Burendag staat zaterdag 28 september op de agenda. Verschillende locaties van Magentazorg organiseren op deze dag koffiemomenten en activiteiten voor alle buren. Magentazorg wil graag haar buurtbewoners beter leren kennen, en van de gelegenheid gebruik maken om meer te vertellen over de zorg, dementie en vrijwilligerswerk.

Het in contact komen met elkaar staat centraal

Alle buren worden uitgenodigd voor een heerlijk kopje koffie op de volgende zorglocaties. Van 10.30 tot 12.00 uur zijn buurtbewoners welkom in De Oude Trambaan voor een kop koffie of thee met gebak. Het in contact komen met elkaar, staat hierbij centraal. Vanaf 10.30 uur zijn buurtbewoners welkom in Oudtburgh voor een 'koffiemoment met een gouden randje'. Het 'gouden randje' staat voor een extraatje, zoals een gebakje, muziek of een leuke gast. Op Burendag komt zanger Hans Laduc liedjes zingen van onder anderen the Beatles en Presley. Ook zingt hij Nederlandstalige nummers.

Burendag is de aftrap van het maandelijkse 'gouden koffiemoment' dat vanaf 28 september elke laatste zaterdag van de maand plaats vindt. Van 15.00 tot 17.00 uur kunnen de buren en bewoners in De Haemstede genieten van een zanger die komt zingen in de tuin. Bij regen wordt het binnen georganiseerd. Het is in American style, dus breng een eigen beker koffie/thee mee. Vanaf 13.00 uur zijn de buren samen met de bewoners in Meander welkom om vogelhuisjes te schilderen.

Karaoke

Om 15.00 uur is er karaoke met een hapje en een drankje. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn buurtbewoners welkom in Oudorperzand. Er worden Oudhollandse spellen in een nieuw jasje gespeeld. Er is koffie, thee en wat lekkers.