Edith van Campfort exposeert in de Sociëteit.
Edith van Campfort exposeert in de Sociëteit. (Foto: aangeleverd)

'Hedendaags Realisme uit Oudorp'

ALKMAAR -Schilderes Edith van Campfort exposeert van 1 oktober tot 15 december in ontmoetingscentrum De Sociëteit aan het Luttik Oudorp te Alkmaar.

Edith van Campfort is vooral bekend geworden door haar fors opgezette kleurrijke portretten. De veelzijdigheid van mensen is hierbij de inspiratiebron van de schilderes. De laatste jaren is zij zich ook gaan richten op het schilderen van eigentijdse beelden bijvoorbeeld gebruiksvoorwerpen. Ook hierin maakt zij gebruik van heldere kleuren en een realistische weergave. Voor de Sociëteit heeft Edith van Campfort een expositie samengesteld waarin ze de grote diversiteit in haar werk laat zien. Een aantal forse portretten en stillevens wisselt elkaar af.

Over de schilderes

Edith van Campfort (1969) is autodidact en heeft het derde en vierde jaar opleiding tekenen en schilderen bij Crejat in Alkmaar gevolgd. Om haar schilder- en tekentalent uit te breiden en te verdiepen volgde ze van 2008-2018 schilderlessen bij Ingeborg van Bleisum. Zij heeft deelgenomen aan vele exposities en won diverse prijzen. Edith van Campfort woont in Oudorp en heeft een Galerie aan huis welke op afspraak te bezoeken is. https://edithvancampfort.exto.nl/

Locatie

De expositie wordt gehouden van 1 oktober tot 15 december in ontmoetingscentrum De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78 te Alkmaar. Openingstijden Sociëteit: maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 13.00 uur (óf als de deur open is voor activiteiten).