Mr. Pierre-Pascal Bruneau.
Mr. Pierre-Pascal Bruneau. (Foto: aangeleverd)

Een Culturele uitdaging in Bergen!

Door: Cor Thomas – Président Alliance Française Alkmaar

BERGEN - Alliance Française geeft 3 oktober een Soirée littéraire in de Bibliotheek Kennemerwaard in Bergen, aanvang 19.30 uur. Hiervoor is uitgenodigd een groot kenner van de Franse literatuur te weten: Mr. Pierre-Pascal Bruneau, tevens oprichter van de in Amsterdam gevestigde Franse boekhandel Le Temps Retrouvé. De toegang is gratis.

Elk jaar in september worden de nominaties bekend gemaakt van de Franse literatuurprijzen en Mr. Bruneau zal in zijn lezing de genomineerden van de bekendste prijzen toelichten en voorzien van beelddocumentatie. De voertaal is Frans maar de dictie van de Mr. Bruneau is met een beetje Franse taalkennis zeer goed te volgen. Tevens is het mogelijk om boeken in te zien en te bestellen; daarnaast kunnen Nederlandse edities(indien er ned. editie beschikbaar is) worden besteld bij de Eerste Bergensche Boekhandel.

Locatie

Voor Bergen als locatie is gekozen omdat in het verleden deze plaats vaak het centrum is geweest van diverse Frans georiënteerde activiteiten zoals films en chansonavonden en er samenwerking is ontstaan tussen de Eerste Bergensche Boekhandel, de bibliotheek Kennemerwaard en de Alliance Française Alkmaar. Daarnaast de aanwezigheid van de Europese school met een Franse taalrichting. Indien deze literaire avond voldoende belangstelling trekt, zal deze literaire avond jaarlijks worden gegeven.

Verrijken

De Alliance Française Alkmaar heeft naast het geven van Franse taallessen, ook als doel de regio te verrijken met Franse cultuurevenementen en heeft tot en met december het volgende programma aan te bieden: 3 oktober – Franse literatuuravond in de bibliotheek Bergen om 19.30 uur. 18 oktober – chansonavond met Britta Maria in de Heeren van Limmen, start 20.00 uur. 14 november – filmavond in Wijkcentrum Overdie, aanvang 20.30 uur. 12 december – proeverij Bijzondere kazen uit Frankrijk, Wijkcentrum Overdie, 20.00 uur.

Meer weten

Meer informatie zie www.afpb.nl/alkmaar.