Peter Gomes voor de hoofdvestiging in Alkmaar.
Peter Gomes voor de hoofdvestiging in Alkmaar. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

'We zijn er om te blijven'

REGIO - Vraag een willekeurige klant van Mercedes-Benz/smart dealer Gomes Noord- Holland naar de kernwaarden en gegarandeerd komen begrippen als 'betrouwbaar, deskundig en familiair' voorbij. "Ja daar kunnen we ons heel goed in vinden", bevestigt algemeen directeur Peter Gomes op het hoofdkantoor in Alkmaar. Glimlacht: "We zijn tenslotte een bedrijf waar passie voor mobiliteit één van de familietrekjes is."

Gomes viert 85-jarig bestaan

Het familiebedrijf dat vorig jaar nog werd uitgeroepen tot 'Beste Mercedes-Benz Dealer 2018' viert dit jaar haar 85-jarige bestaan. Waar grondlegger Arie Gomes in 1934 begon met een transportbedrijf in Alkmaar, werd de onderneming uitgebouwd door zijn zoons Tinus en Piet die in '72 het Mercedes-Benz Truck dealerschap verworven. In 1983 verhuist Gomes naar een grotere truckvestiging in Warmenhuizen. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer van het bedrijf dat zich door de jaren heen specialiseerde in personenwagens, bestelwagens en trucks, alle van het sterke merk Mercedes-Benz. Anno 2019 is Gomes met maar liefst twaalf vestigingen vertegenwoordigd in heel Noord-Holland en één in Echt, Limburg.

Klanten voor het leven

"Ons verzorgingsgebied strekt zich uit van Texel tot en met Hillegom en van Zandvoort tot en met Vinkeveen", vervolgt Peter Gomes niet zonder trots. Waar laatstgenoemde als algemeen directeur de lijnen uitzet, is zijn broer Carl de logistieke rots in de branding. "We beschikken over een mooi team dat onze kernwaarde 'klanten voor het leven' van harte ondersteunt. "We willen de hele klantenreis begeleiden en ze vooral bij ons houden."

Toegankelijk

De 85 jaar ervaring in de branche speelt hierbij een belangrijke rol. "Ons bedrijf rust op twee pijlers met aan de ene kant de personen- en bestelwagens en aan de andere kant de trucks. Twee totaal verschillende takken van sport. Op beide disciplines hebben we alle deskundigheid in huis, omdat onze focus altijd op single branding oftewel één merk heeft gelegen. Voeg daarbij onze aandacht voor de klant en onze ijzersterke service waarmee we écht het verschil maken. Bovendien is het rijden in een Mercedes-Benz, bijvoorbeeld de A- en B-Klasse voor iedereen bereikbaar, zeker in het geval van private lease. Bovendien heeft de auto na vier jaar nog een heel hoge inruilwaarde, hetgeen natuurlijk zeer interessant is."

Ontwikkelingen

In het sterk veranderende mobiele landschap waarin zaken als milieu, klimaat en duurzaamheid de boventoon voeren kan Mercedes-Benz uiteraard niet achterblijven. "De ontwikkelingen volgen elkaar op de voet en daar moeten wij in meegaan. We hebben een sterke wil om te veranderen, want dat is de enige manier om overeind te blijven. De transitie waar we voor staan hebben wij al ingezet. Zo zullen onze personenauto's tussen nu en vijf jaar in alle segmenten leverbaar zijn met zowel brandstof- als elektrische aandrijving. Onze smarts zijn al elektrisch en ook de 100% elektrische Mercedes-Benz EQC staat inmiddels in de showroom, terwijl de volledig elektrische variant van de A-Klasse, de EQA er ook aan komt. Ook de zware voertuigen moeten eraan geloven, want zo verwachten wij dat onze 18-tons elektrische trucks binnen anderhalf jaar te leveren zijn. De 7 ½ ton zware Mitsubishi Fuso van Daimler (multinational waarvan Mercedes-Benz deel uitmaakt, red.) is al 100% elektrisch. Wat de toekomst ons nog meer brengt, hangt af van de mogelijkheden en de ontwikkelingen in ons dealernetwerk. Er zijn al auto's te bestellen via internet. Een klant die bij ons een proefrit wil maken heeft zich op internet al heel erg goed voorbereid. Het is wel zo dat bij zo'n prachtig merk als Mercedes-Benz er ruimte moet blijven voor proeven, ruiken en voelen. Naast het traditionele reparatie- en onderhoudswerk ontstaan er nieuwe activiteiten voor het dealernetwerk. Voorbeelden hiervan zijn Carsharing (online) platforms, laadpalen, flexibele mobiliteitsoplossingen voor elektrische voertuigen en ga zo maar door…"

Plezier

Het contact met de klant is een gegeven dat door Peter Gomes voor 100% wordt omarmd, want naast een passie voor ondernemen is hij bovenal een mensenmens. "Ik vind het belangrijk dat onze mensen hun werk met heel veel plezier uitoefenen. Die factor wil ik graag terugzien in ons bedrijf. Dat is óók een familietrekje. Net als toegankelijkheid, want we zullen altijd dicht bij de klant staan."

www.gomes.nl

Peter Gomes: