Burgemeester Leontien Kompier feliciteerde echtpaar Zoetmulder - de Graaf uit Sint Pancras met hun zestigjarig huwelijk.
Burgemeester Leontien Kompier feliciteerde echtpaar Zoetmulder - de Graaf uit Sint Pancras met hun zestigjarig huwelijk. (Foto: gemeente Langedijk)

Felicitaties voor echtpaar Zoetmulder-de Graaf

SINT PANCRAS - Burgemeester Leontien Kompier feliciteerde namens het gemeentebestuur het echtpaar Zoetmulder - de Graaf uit Sint Pancras met hun zestigjarig huwelijk. Ze bezocht het echtpaar maandag 7 oktober en schonk hen een ingelijste huwelijksakte.

Het echtpaar trouwde op 6 oktober 1959 in Voorburg. Ze woonden aanvankelijk in Den Haag, Voorburg en Rotterdam en verhuisden vervolgens naar Alkmaar omdat de heer Zoetmulder voor de Hoogovens ging werken. Het echtpaar woont sinds 27 jaar met veel plezier in Sint Pancras. De twee Langedijkers houden van het dorpse karakter, "Het is hier mooi wonen", de vriendelijke mensen en de grote onderlinge betrokkenheid van de inwoners. Het echtpaar geniet van hun grote tuin en moestuin, die ze overigens zelf onderhouden met hulp van een aantal broers. Verder houden ze bijen en maken ze honingkaarsen. Het echtpaar heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Het jubilerende echtpaar was altijd maatschappelijk en sociaal actief, onder andere in het verenigingsleven. Mevrouw Zoetmulder-de Graaf was actief voor de EHBO, het Rode kruis en de ijsmarathoncommissie. Ze is hiervoor zelfs koninklijk onderscheiden in 2005. De heer Zoetmulder was medeoprichter van de volkstuinenvereniging Kromme Sloot en is nu nog actief bij de Bijenvereniging Hollands Midden. Het echtpaar gaf aan de burgemeester een traktatie mee voor de gemeenteraad, heerlijke West-Friese Krentemik. Het college heeft dit dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering uitgedeeld aan de raadsleden. Ook genoten de wethouders en de burgemeester er zelf van.