Een pompoen uithollen duurt ongeveer anderhalf uur
Een pompoen uithollen duurt ongeveer anderhalf uur (Foto: aangeleverd)

In de herfstvakantie pompoen uithollen

ALKMAAR - Verveling in de herfstvakantie? Dat is niet nodig. Kom naar Tuinderij de Marlequi in de kas om een pompoen uit te hollen en daarna een mooi figuur erin snijden. Een hele klus, maar ontzettend leuk.

Na het uithollen en snijden zet je er een lichtje in en neem je je kunstwerk mee naar een donkere ruimte. Dan zie je pas echt goed wat je gemaakt hebt. Ben je jonger dan 10 jaar? Neem dan papa, mama, opa, oma of een andere volwassenen mee om je een beetje te helpen want het is best zwaar zo'n grote pompoen. Volwassenen krijgen nog een gratis kopje koffie of thee ook.

Startmomenten

Een pompoen uithollen duurt ongeveer anderhalf uur. Elke dag zijn er drie startmomenten: 10.30 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Kosten: €8,50 per kind, dat is inclusief limonade van onze koe Doortje en chips. Meld je vooraf aan bij Margit 06-38916380, email info@marlequi.nl of via de website www.marlequi.nl. Volg Tuinderij de marlequi ook op Facebook en Instagram, dan ben je altijd op de hoogte van de leuke dingen die daar gebeuren.

Elke dag open

De pompoenenboet is tot 11 november elke dag geopend voor de verkoop van pompoenen. Een leuke tip voor gezinnen met oudere kinderen: doe de Escaperoom 'Het Marlequi Mysterie' bij Tuinderij de Marlequi. Kijk op www.escaperoomwarmenhuizen.nl of bel met Koos 06-53142594.