De Alkmaarse Oratorium Vereniging.
De Alkmaarse Oratorium Vereniging. (Foto: aangeleverd)

AOV zingt opera en requiem

ALKMAAR - De Alkmaarse Oratorium Vereniging (AOV) verzorgt zondag 10 november vanaf half 3 in de Grote Kerk haar traditionele najaarsconcert.

Behalve voor oratoriumliefhebbers valt er ook voor liefhebbers van opera veel te genieten: het koor zingt vóór de pauze 'Dido and Aeneas' van Henry Purcel. Na de pauze brengt het koor het imposante Requiem van Mozart ten gehore. 'Dido and Aeneas', onder andere vanwege de geringe lengte een 'kameropera' genoemd, verhaalt over de tragische liefde tussen Dido en Aeneas tegen de achtergrond van de Trojaanse oorlog. Het werk is onder andere beroemd geworden door de aria 'When I am laid in earth'.

Opzwepende muziek

Het Requiem is een van de meest populaire werken uit Mozart's omvangrijke oeuvre. De opzwepende muziek doet veel mensen huiveren, maar de blijheid, jubel en swing die Mozart ook aan het stuk meegaf, doen haast vergeten dat het hier om een dodenmis gaat.

Promenade Orkest

Medewerking aan dit concert wordt verleend door Sabine Kirsten, Stephanie Gericke, Bart van Lieshout, Willem de Vries en Hanneke de Wit. Koor en solisten worden begeleid door het Promenade Orkest. Het geheel staat onder leiding van dirigent Johan Akerboom.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website van het koor www.aovkoor.nl, via diverse voorverkoopadressen en aan de kassa van de kerk.

Kaarten

De kaarten kosten E 27,50, dat is inclusief programmaboekje en koffie/thee in de pauze.

Het concert begint om 14.30 uur; de Grote Kerk is vanaf 13.45 uur open. Op 13 november begint de AOV aan de Elias van Mendelssohn; projectzangers zijn van harte welkom!