Een smartphone is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij.
Een smartphone is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. (Foto: aangeleverd)

Workshop Smartphone fotografie

ALKMAAR - Een smartphone is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Maar hij wordt niet alleen meer gebruikt om te bellen. Dit prachtige apparaat is tot mooie dingen in staat en één onderdeel hiervan is fotograferen.

Maar dat gaat niet iedereen even gemakkelijk af. Volg daarom de smartphone fotografieworkshop op 12 november en leer behalve betere foto's te maken, ook de verborgen functies kennen. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur maar dan weet de cursist echt alles wat hij of zij weten moet. Geschikt voor IOS en Android toestellen.

Website bouwen met Wordpress

Zelf in één dag leren om een Wordpress website te bouwen en te onderhouden? Dat kan op 15 november in Alkmaar of 23 november in Uitgeest met de cursus van Fred van Eck. De cursus Wordpress is een complete basiscursus en na afloop is men in staat om zelf een website te bouwen en te onderhouden. De cursus is laagdrempelig en is inclusief een handig naslagwerk.

De cursus is voor iedereen die wil weten hoe je van het begin af aan een complete website op moet zetten. Ideaal voor kleine ondernemers en zzp-ers. Van het installeren van de software tot het kiezen van een thema en gebruikmakend van de vele gratis plug-ins. Er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de noodzakelijke instellingen. Kortom, een complete basis wordt behandeld. Tijdens de cursus werken de deelnemers achter hun eigen laptop en bouwen ze aan een website in een aparte leeromgeving. Tevens wordt uitgebreid stilgestaan bij SEO om optimaal gevonden te worden.

De cursussen worden gegeven in Wijkcentrum de Oever te Alkmaar en in Dorpshuis De Zwaan te Uitgeest. Voor meer info, kijk op www.eckkies.nl en zie de advertentie elders in deze krant.