Afbeelding
(Foto: vincentdevriesfoto.nl)

'Ik móet elke avond tekenen'

(Vervolg van de voorpagina)

"Loes en ik worden binnen afzienbare tijd opa en oma dus maak ik voor onze dochter en schoonzoon het geboortekaartje. Ook heb ik een tekening gemaakt in de slaapkamer van ons kleinkind in spe. Ik ben er altijd mee bezig, want ik móet namelijk tekenen. Ik vertrek elke avond naar mijn werkkamer, behalve op de vrijdagavond." Glimlachend vult echtgenote aan: "Die avond is voor ons. Dan zitten we lekker op de bank met een natje en een droogje."

Glimlach

Naast strips is Frank een kei in het tekenen van cartoons, hetgeen hij óf voor zijn werk bij Albert Heijn of in de privésfeer uitvoert. "Het brengt me in elk milieu en dat vind ik geweldig om mee te maken. Ik kan een cartoon in vijf minuten klaar hebben, zelfs in kleur. Als mensen het dan te gek vinden, word je ópgetild. Ik zie het als een onderstreping van mijn talent. Sowieso was de reis op zoek naar mijn talent een avontuur. Het is zo leuk om te zien hoe je groeit door de jaren heen, dus mijn avontuur is nog lang niet afgelopen."

Groter publiek

"Ik zou het bijvoorbeeld te gek vinden om bij een nog groter publiek onder de aandacht te komen", zegt Frank. "In Amerika worden striptekenaars zomaar miljonair en in Frankrijk zijn ze er helemaal gek op. Daar ben je in dit vak binnen no time beroemd." Relativerend besluit Frank met: "Het leukst is het dóen. Dat ik de kans heb om mijn passie uit te dragen en mensen een glimlach kan bezorgen."

Zie ook www.frankartoons.nl