Het complete ensemble.
Het complete ensemble. (Foto: aangeleverd)

'Wat Disney kan, kunnen wij ook'

ALKMAAR – Het najaarsconcert van Soli Deo Gloria (SDG) wordt zaterdag 23 november in het Taqa Theater de Vest in Alkmaar gehouden. De 55 orkestleden, onder muzikale leiding van Andre Elders brengen bekende muziekstukken uit onder andere Aladdin, The Lion King en de West Side Story. Naast het Stedelijk Harmonieorkest treden op deze avond ook het Tamboer- & Pijperkorps (onder leiding van Ronald van der Gragt) en het Jeugd- & Opleidingsorkest (JOS) op.

Stedelijk Harmonieorkest bestaat volgend jaar 100 jaar

''Het wordt een muzikale, herkenbare en leuke avond, want er is dit jaar een thema. Wat het thema precies is verklappen we nog niet, maar wat Disney kan, kunnen wij ook,'' zegt een enthousiaste Anke Elders, secretaris van Soli Deo Gloria.

Instromers

''Op dit moment hebben we tachtig leden en 175 donateurs. De laatste jaren zien we opvallend veel instromers. Leden die vroeger in een orkest hebben gespeeld en nu ons orkest komen versterken. Daar zijn we heel blij mee. Traditiegetrouw houden we tijdens ons najaarsconcert de grote Piet de Vries-loterij met prachtige prijzen. Wat wel heel jammer is dat we een tekort hebben aan jeugdleden. Het Jeugd- & Opleidingsorkest, onder leiding van Andre Elders, hoopt dat ze jongens en meisjes enthousiast kunnen maken om lid te worden. Juist nu we aan de vooravond staan van ons jubileumjaar: honderd jaar.''

Lees verder pagina 7.

SDG-Band.