Nieuwe locatie voor Shodo schrijfcafé

ALKMAAR - Door de sluiting van 't Gulden Vlies moest het Schrijfcafé Alkmaar na vijftien jaar op zoek naar een andere locatie. En die is op een steenworp afstand gevonden bij Eetcafé Pluim op het Ritsevoort 12. Rita Snoek, Nel Oomes en Henriëtte Maas, de begeleidsters van het schrijfcafé, zijn daar erg blij mee.

Het schrijfcafé is een plek waar mensen die van schrijven houden elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen schrijven. Iedereen kan meedoen, ervaring met schrijven is niet nodig. Aan de hand van korte, inspirerende schrijfopdrachten worden geïnteresseerden uitgenodigd om op te schrijven wat er allemaal in hen opkomt, zonder de pen van het papier te halen. Op deze manier vinden woorden vaak moeiteloos hun weg naar het papier. Na elke ronde kunnen de schrijvers aan elkaar voorlezen wat ze hebben geschreven (er mag ook worden gepast). De anderen luisteren zonder oordeel of vragen te stellen.

De kracht van de door Christine de Vries bedachte opzet van het schrijfcafé ligt verborgen in het ontbreken van een oordeel. Er wordt ruimte gegeven middels het schrijven aan dat wat leeft. Het gaat om het proces, niet om het product. Het Shodo Schrijfcafé Alkmaar wordt elke derde dinsdagochtend van de maand gehouden in Eetcafé Pluim, aan het Ritsevoort 12 in Alkmaar, van 10.00 tot 12.00 uur. Ook in de (school)vakanties.