De studenten Bloem & Design kregen verschillende opdrachten op het gebied van bloembinden.
De studenten Bloem & Design kregen verschillende opdrachten op het gebied van bloembinden. (Foto: aangeleverd)

Clusius College doet mee aan Skills Heroes

REGIO - Door deelname aan Skills Heroes kun je als mbo-student je vakvaardigheden extra ontwikkelen. Wie deze kans pakt, kan het zelfs opnemen tegen vakgenoten wereldwijd. Maar dan moeten eerst nog een paar hordes genomen worden. Bij het Clusius College zijn enkele opleidingen die Skills Heroes hebben opgenomen in hun lesprogramma. Vorige week zijn bij de opleidingen Tuin, Park & Landschap en Bloem en Design de voorrondes gehouden.

Bij Tuin, Park & Landschap hebben - onder leiding van Arjan Koenis en Yke Posthumus - acht jongens hun vaardigheden laten zien. Ze moesten in duo's een tuin aanleggen en vervolgens individueel een houten constructie maken. De winnaars van deze dag waren Finn de Wit en Rik Onderwater. Zij gaan namens het Clusius College de landelijke Skills Heroes wedstrijden in.

De studenten Bloem & Design kregen verschillende opdrachten op het gebied van bloembinden om te laten zien wat ze in huis hebben. Hier kwam Fleur Rijkes als beste uit de bus en zij mag zich opmaken voor een extra kwalificatieronde op 24 januari in Velp. De tweede en derde plaats waren voor ChloƩ Emmaneel en Soraya Metsemaker.

De opleiding Monteur Mobiele Werktuigen vaardigt Thom Gijzen af naar de voorronde om zodoende een plaats te kunnen veroveren voor de landelijke finale. Thom is een veelzijdige monteur die behalve leergierig ook ontzettend inventief is en graag zijn tanden zet in een storing om deze snel en adequaat op te lossen. Deze vaardigheden gaat hij allemaal inzetten tijdens de voorronde in Assen van 10 tot en met 12 december.

De landelijke finale van Skills Heroes vindt plaats op 4, 5 en 6 maart 2020 in Leeuwarden.