Afbeelding
(Foto: Jack Schaap)

'Een golf van licht in beweging'

Vervolg van de voorpagina

Anne: "In het verleden werd de WLD in Castricum georganiseerd bij begraafplaats Onderlangs, maar die locatie werd te klein voor het aantal bezoekers. Evi en Marinta hebben toen WLD naar de Cultuurkoepel in Heiloo gebracht. Dat was een sfeervolle locatie en toegankelijk voor meer mensen. Sinds vorig jaar ben ik ingestapt."

Bijzonder

"Als uitvaartbegeleidster heb ik me onder andere verdiept in kinderuitvaarten welke - ondanks het immense verdriet - vaak mooi en bijzonder zijn. Dit jaar mogen we onze WereldLichtjesDag in het witte kerkje van Heiloo houden. Het kerkje bevindt zich in hartje Heiloo en in het kader van het thema 'Lichtstraal' wordt de kerk verlicht met louter kaarslicht. We zijn heel blij met deze locatie waar we zeer gastvrij zijn ontvangen."

Stichting KIST

De herdenking wordt georganiseerd door het projectteam 'WereldLichtjesDag Heiloo' en is een activiteit van Stichting KIST. De doelstelling van Stichting KIST is het initiƫren, organiseren en uitvoeren van culturele, historische, en educatieve projecten waarbij maatschappelijke binding doel en middel zijn. Stichting KIST is een soort paraplu voor Wereldlichtjesdag Heiloo. Evi Velders: "Als je stichting KIST als (t)huis beschouwt dan kun je stellen dat WLD onderdak heeft gevonden bij Stichting KIST. Zij helpen ons met organiseren en met de financiƫn (ANBI status). Aad van stichting KIST is onze onmisbare secretaris die alle aanvragen voor fondsen en subsidies et cetera regelt. Verder wordt het project mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers, sponsoren en donaties."

Troostrijke woorden

Om 18.45 uur begint de bijeenkomst, de kaarsjes worden om 19.00 uur aangestoken en naast muziek klinken er troostrijke woorden. Bovenal is er ruimte om samen stil te staan en te herinneren. De live-muziek wordt verzorgd door regionale muzikanten vertegenwoordigd in 'Suddenly Years Align' (SYA) en het duo 'Onder de maan'. "Sander van 'Onder de Maan' heeft zelf een kind verloren waarover hij een prachtig liedje heeft geschreven. SYA brengt alle namen van overleden kindjes zingend ten gehore. Dat zijn bijzondere momenten", besluit Anne.

Napraten

Na de bijeenkomst is er volop gelegenheid om na te praten met een kopje koffie of thee. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. De Kerk gaat op 18.00 uur open en gelijktijdig start de informatiemarkt. Iedereen die in een intieme sfeer samen wil herdenken, is van harte welkom vanaf 18.00 uur.

Zie ook: www.wereldlichtjesdag.nl en/of www.stichtingkist.nl