vlnr: Miranda Boots, Bianca Elfrink, Isabella Suijdam, Nicolien Jorritsma, Afke Velink, Leonie Walburg.
vlnr: Miranda Boots, Bianca Elfrink, Isabella Suijdam, Nicolien Jorritsma, Afke Velink, Leonie Walburg. (Foto: Rob Verschoor)

Kerstcadeau-actie Puur for Kids

REGIO - Kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank zijn helaas gewend om het met weinig te moeten doen. Er is natuurlijk niet altijd ruimte voor cadeaus tijdens de feestdagen. Om ze toch mee te laten delen in de feestelijke decembermaand, worden dit jaar, voor de twaalfde keer op rij, door inwoners en bedrijven in West-Friesland en omgeving Alkmaar cadeaus en donaties ingezameld.

Inwoners en bedrijven zorgen voor een glimlach bij kinderen. Helpt u mee?

Afke Velink, een van de initiators, vertelt: "De actie begon in 2008 met het inzamelen en uitdelen van cadeaus aan kinderen uit gezinnen die zijn aangesloten bij Voedselbank West-Friesland en dit werd in 2018 al succesvol uitgebreid met Voedselbank Alkmaar. Dit jaar sluit ook Voedselbank Langedijk aan, waardoor we dit jaar meer dan 500 kinderen blij kunnen maken met cadeautjes onder de boom."

Speciale aanvraag

De stichting lanceert dit jaar een nieuw initiatief bovenop de zo succesvolle cadeau-actie. Dit jaar kunnen mantelzorgers, buddy's, begeleiders en/of kind gerelateerde organisaties een speciale aanvraag indienen voor kinderen uit gezinnen die wel iets extra's verdienen. Op deze manier hopen zij een nog grotere doelgroep te kunnen bereiken.

Cadeautjes

"Natuurlijk worden er ook dit jaar voor de kinderen van 0 tot en met 13 jaar op verschillende locaties in West-Friesland, Alkmaar en Langedijk kerstbomen geplaatst met kaartjes erin. Iedereen kan een kaartje met leeftijdscategorie van een jongen of meisje uit de boom halen en voor dit kind een cadeautje kopen, om dat vervolgens ingepakt terug te leggen onder de boom op één van de locaties. De cadeautjes worden persoonlijk uitgereikt vlak voor Kerstmis. Dit jaar zullen er wederom kaartjes in de bomen hangen waar een verzoek voor een donatie van 7 euro op staat. Met deze donatie is één kind bijvoorbeeld meteen verzekerd van een bioscoopkaartje."

Iedereen die wil meedoen aan deze bijzondere actie kan vanaf 6 december een kaartje nemen uit de kerstbomen op diverse locaties in West-Friesland, Alkmaar en Langedijk (zie www.puurforkids.nl voor de deelnemerslijst). Op 18 december zullen alle cadeautjes worden opgehaald zodat deze vlak voor kerst kunnen worden uitgedeeld.

Doneren

Deze actie steunen? Maak een donatie over naar Stichting Puur for Kids, IBAN NL22RABO0337697787 o.v.v. 'Donatie 2019'. Wilt u zich aanmelden als locatie? Of op een andere manier bijdragen aan de actie? Neem contact op via info@puurforkids.nl.