Zanger Dennis van Veen treedt op tijdens draverij.
Zanger Dennis van Veen treedt op tijdens draverij. (Foto: aangeleverd)

Gezelligste koersdag van het jaar op Alkmaarse drafbaan!

ALKMAAR - De drafbaan van Alkmaar opent zondag 29 december weer haar poorten met een mooie afsluiting van het koersjaar. Na de succesvolle doorstart van de drafbaan op 6 oktober jongstleden wordt een vervolg gegeven aan de enthousiaste plannen van de SEDA (Stichting Exploitatie Drafcentrum Alkmaar).

Aan het woord is voorzitter Kees de Groot: "De meeting van 6 oktober was een groot succes met circa tweeduizend bezoekers en 35% meer wedomzet dan de voorgaande jaren. Maar daarnaast was het, ondanks de vele regenbuien, weer eens ouderwets gezellig. Veel mensen die de afgelopen jaren niet meer op de koersbaan zijn geweest, waren weer aanwezig. En de geluiden van iedereen waren positief. Dit heeft ons het vertrouwen gegeven om op 29 december weer een mooie koersdag te organiseren."

Ingrediƫnten

Zo worden op deze zondag negen koersen verreden, waaronder een koers voor de amateurs en een hoofdnummer over de stayersafstand van 2700 meter voor de paarden in de hoogste winsomklasse. Ook wordt een ponykoers gereden voor de kleine drafsportliefhebbers, misschien worden dit wel de toekomstige pikeurs in de drafsport.

Vroege start

Er wordt 29 december al vroeg gestart, de eerste koers begint al om 12.15 uur en de laatste koers zal circa 15.30 uur worden verreden. Dit in verband met de duisternis die in deze tijd van het jaar al vroeg invalt. Volgens Robin Goudsblom, collega-bestuurslid van de nieuwe stichting SEDA, heeft dit nog een andere reden: "Na de laatste koers willen we een gezellige ambiance in de hal beneden de tribune, waar we gezamenlijk het jaar afsluiten. Er wordt een podium gebouwd met een professionele DJ en live-muziek van zanger Dennis van Veen. Dennis is een talentvolle, ambitieuze zanger uit Noord-Holland. Bovendien is hij een jongen 'uit de sport'. Zo is hij mede-eigenaar van meerdere dravers, en zit hijzelf in zijn vrije tijd graag op sulky tijdens de trainingen van zijn paarden. Het belooft echt een heerlijke middag te worden: eerst koersen kijken en daarna gezellig dansen en zingen rond de bar", zegt een enthousiaste Robin Goudsblom.

Eldorado

Voor de wedders is 29 december een waar 'Eldorado'. Er is namelijk een Mega Jackpot van 6.700 euro op de Kwartetkoers. Kees de Groot: "De afgelopen keren op Groningen en Duindigt is de juiste volgorde van het kwartet (spelsoort waar de eerste vier aankomende paarden van een koers dienen te worden geraden) niet gespeeld. Dit kwam omdat er tijdens deze twee koersen enorme outsiders de eerste plekken behaalden. En omdat niemand deze volgorde gespeeld heeft, worden de ingezette gelden, in dit geval 6.700 euro, meegenomen naar de volgende kwartetkoers. En laat die nou net op 29 december zijn."

Lees verder pagina 4.


Mooie afsluiting koersjaar.