Kyra gaat een nieuwe uitdaging aan.
Kyra gaat een nieuwe uitdaging aan. (Foto: aangeleverd)

Kyra Bliekendaal vertrekt bij Pearle De Mare

ALKMAAR - "Wie had dat gedacht? Het is alweer 35 jaar geleden dat ik het lintje doorknipte van mijn vaders brillenzaak. En nu, bijna vier jaar nadat 'de Snor' met pensioen is gegaan, sta ik nog steeds in de winkel. Eerst om op mijn kleine broertje te passen, terwijl mijn beide ouders aan het werk waren. Dan kleurden we kleine kladblokjes met stiften en druppelden er daarna spiritus op, om de mooiste patronen te krijgen", zegt Kyra Bliekendaal die afscheid neemt bij Pearle in De Mare.

Kyra breidt kennis verder uit

"Daarna hielp ik mee in de winkel in de vakanties. Ik kan me nog herinneren dat ik net had geleerd de kassa te bedienen. Ik stond dan te gluren bij de deur achter, totdat iemand een contactlensvloeistof wilde afrekenen. Ik rende dan naar voren en kon nog net met een rood hoofd 'kan ik u helpen?' uitbrengen. Na het afrekenen rende ik dan terug naar mijn veilig plekje achter de deur, want ik was zo verlegen en kon verder nog niet veel mensen helpen. Inmiddels blik of bloos ik daar niet meer van. Na het behalen van mijn diploma's, ben ik fulltime gaan werken als contactlensspecialist. Samen met mijn vader, vier handen op één buik. Maar kleine meisjes worden groot en nu slaat dit meisje haar vleugels verder uit."

Nieuw avontuur

"Op naar een nieuw avontuur om, vanaf februari, mijn kennis verder uit te breiden. Het is iets waar ik naar uit kijk, maar tegelijk vind ik het lastig om afscheid te nemen van daar waar het allemaal begon."

"Bedankt lieve pap! Dat je me zoveel hebt geleerd. Je nam altijd de tijd voor mensen, ook al was het druk. En trouwe klanten, bedankt voor jullie steun, waardering en vertrouwen door al die jaren heen! En wie weet, tot ziens!"