Gezelligste koersdag op stapel!
Gezelligste koersdag op stapel! (Foto: aangeleverd)

Gezelligste koersdag van het jaar!

Vervolg van de voorpagina.

Dat betekent dat de wedders die op 29 december het kwartet goed raden 6.700 euro extra te verdelen hebben. Dit bedrag komt boven het bedrag wat zij sowieso winnen als zij de juiste volgorde raden.

Begin

Volgens de heren de Groot en Goudsblom zijn de koersdagen van 6 oktober en 29 december pas het begin van de nieuwe lente voor de drafbaan! Voor het volgend jaar is namelijk alles al geregeld. Er zijn volgend jaar zeven koersdagen op Alkmaar: zondag 1 maart, 13 april (2e paasdag), 1 juni (2e pinksterdag), zondag 6 september, zondag 4 oktober, zondag 15 november en dinsdag 29 december!

Totale prijzengeld

Het totale prijzengeld wat voor de eigenaren en trainers van de paarden te verdienen valt is ook al bekend. Zo wordt ruim 109.000 duizend euro prijzengeld tijdens de zeven koersdagen verreden. Het gemiddeld prijzengeld per koers komt hierbij op ruim 1.600 euro per koers. "Dit is een absoluut record in de geschiedenis van de drafbaan in Alkmaar," vertellen beide heren trots! De support van de achterban is overigens groot. Zo zijn er al meer dan 200 aanmeldingen voor de club van 100. (leden betalen 100 euro per jaar als ondersteuning voor de baan). Ook zijn er al veel aanmeldingen voor het sponsoren van de koersen. "Dit zijn allemaal signalen dat de drafsport in Noord-Holland, met meer dan 100 jaren culturele historie, leeft!"