Boswachter Arjan Postma.
Boswachter Arjan Postma. (Foto: aangeleverd)

Inspirerende Lezing boswachter Arjan Post

ALKMAAR - Boswachter en tv-persoonlijkheid Arjan Postma opent vrijdag 10 januari a.s. het voorjaarsseizoen van HOVO Alkmaar (Hoger Onderwijs Voor Ouderen) met een inspirerende lezing over z'n werk. HOVO Alkmaar richt zich op 50-plussers die samen met leeftijdsgenoten op inspirerende wijze hun kennis willen verdiepen of verbreden.

Inspirerende openingslezing HOVO

Arjan Postma studeerde geschiedenis, maar vanwege zijn passie voor de natuur koos hij voor een bestaan als boswachter. Jarenlang werkte hij voor Landschap Noord-Holland. Gaandeweg groeide zijn onvrede over de hoeveelheid kantoorwerk die bij zijn baan hoorde. Hij besloot verder te gaan als freelance boswachter om vooral educatieve taken te gaan vervullen. Ook ontwikkelde hij zich steeds meer als tv-persoonlijkheid en zat hij als vaste gast regelmatig aan tafel bij 'RTL Late Night' van Humberto Tan.

Umbrië'

Vanaf januari start een groot aantal nieuwe cursussen op het gebied van o.a. Architectuur, Filosofie, Geschiedenis, Politiek, Kunst en Natuur. De bijeenkomsten vinden plaats op Hogeschool Inholland Alkmaar. Aanmelden is nu mogelijk via www.hovoalkmaar.nl. Nieuw in het voorjaarsaanbod zijn de cursussen 'Egypte ontraadseld', '75 jaar bevrijding', 'Boeddhistische filosofie', 'Kafka en Beckett en hun invloed op filosofen' en 'De (verborgen) schatten van Umbrië'. In de HOVO-cursus 'Van graanvrucht tot bier' neemt gediplomeerd biersommelier Arvid Bergström de deelnemers mee in onder andere de geschiedenis, het brouwproces, bierbehandeling en verschillende bierstijlen. De HOVO-cursussen zijn geschikt voor iedere 50-plusser die nieuwe kennis wil opdoen over ontwikkelingen en trends in de maatschappij. www.hovoalkmaar.nl