Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

'Creatief bezig zijn, is bevrijdend'

ALKMAAR – ''Muziek maken is niet alleen ontzettend leuk en verslavend, maar ook goed voor ons brein'', weet Michel Ranzijn, dance-producer en oprichter van het educatieve platform Onlineproduceren.nl. Tot en met 28 februari kunnen bezoekers de volledige online thuiscursus 'Muziek Maken met Ableton Live' voor slechts 47 euro volgen met de checkout-code 'muzieknu'.

Met een laptop en oordopjes kan echt iedereen al eenvoudig aan de slag vanuit huis. Met de onlinecursus 'Muziek Maken met Ableton Live' is het mogelijk om binnen 30 dagen een eigen (dance)plaat te maken. Michel Ranzijn: ''Dance-muziek zit in ons DNA en we gaan graag naar festivals in Nederland. Daarnaast is muziek maken iets dat iedereen kan en bovendien werkt creatief bezig zijn als een bevrijding.'' Ranzijn, die zelf ook muziek uitbrengt onder verschillende namen waaronder zijn recente techno-act '2088', liep al langer met dit idee rond en zijn missie staat naar eigen zeggen vast: ''Jezelf helemaal verliezen tijdens muziek maken is een heerlijk gevoel. De tijd letterlijk vergeten. Dat is zó mooi. Muziek maken heeft mij ontzettend veel gebracht in mijn leven. Ik wil dat graag delen met zo veel mogelijk mensen, dus zo werd Onlineproduceren.nl geboren. Een toegankelijk platform dat iedereen de mogelijkheid biedt om ook thuis muziek te gaan maken: voor iedere hobbyist of ambitieuze producer." Via een uiteenlopend pakket van theoretische en praktische tools tijdens de cursus – bestaande uit onder meer 5 uur video content, persoonlijke service, makkelijk te gebruiken templates en diverse tips en tricks – krijgt de thuisproducer alles in handen om te kunnen beginnen met het maken van muziek. Van technische kennis tot wetenschappelijke feitjes over muziek: alles komt aan bod. Word ook producer.

Stuntaanbieding

Bezoekers kunnen voor een stuntprijs van slechts 47 euro zelf vanuit huis aan de slag gaan met het maken van muziek. ''Iedereen kan muziek leren maken. Bovendien is het ontzettend leuk om je eigen creativiteit te ontdekken. Of er ook een leeftijd aan is gebonden? Nee, een bovengrens is er niet. Als ondergrens wellicht 15 jaar, maar dit is absoluut geen vereiste. Kortom, iedereen muziek maken vanuit huis. Daar gaan we dus voor'', besluit Ranzijn. Nieuwsgierig geworden? Check de website www.onlineproduceren.nl en gebruik de code 'muzieknu' bij uitchecken om gebruik te maken van deze stuntaanbieding op de cursus 'Muziek Maken met Ableton Live'. Let op, deze aanbieding is tot einde van deze maand geldig.

Onlineproduceren.nl

Volg Onlineproduceren.nl op Facebook of Michel Ranzijn op Instagram of ga naar www.onlineproduceren.nl. Mailen kan ook naar michel@onlineproduceren.nl voor meer informatie.