Onderzoek tevredenheid ondernemers

DEN HELDER - Gemeente Den Helder wil van de Helders ondernemers weten hoe zij denken over het gemeentelijk beleid en de dienstverlening. Ruim 2.500 ondernemers ontvangen hiervoor een vragenlijst per post. Aan de hand van de resultaten kan de gemeente beleid op dit gebied aanpassen zodat dit beter op de wensen van de ondernemers aansluit.

Ondernemers spelen een belangrijke rol in een gemeente. "Zij hebben een waardevolle plek in de samenleving. Ze bieden ons allerlei voorzieningen en zorgen voor werkgelegenheid in Den Helder. Ook zijn ze belangrijk voor de leefbaarheid in onze wijken. Ze sponsoren bijvoorbeeld sportclubs en/of evenementen. Uiteraard streven wij naar zoveel mogelijk tevreden ondernemers en daarom willen wij hen zo goed mogelijk ondersteunen en betrekken bij ons beleid", zegt wethouder Kees Visser.

Vijf aandachtsgebieden

De ingevulde enquêtes geven de gemeente inzicht in de mate van tevredenheid over de gemeentelijke digitale dienstverlening, de regel- en lastendruk in Den Helder, de relatie tussen de ondernemers en de gemeente, het economische beleid en het Helderse vestigingsklimaat. Omdat een dergelijk onderzoek ook in andere gemeenten plaatsvindt kan de gemeente per thema de resultaten van collega-gemeenten inzien en deze vergelijken met die van de uitkomst in de marinestad.

Vragenlijst

Voordeel hiervan is dat gemeenten van elkaar kunnen leren en over bepaalde onderwerpen met elkaar het gesprek aangaan. De ondernemers kunnen de vragenlijst zowel digitaal (www.ondernemerspeiling-denhelder.nl) als schriftelijk invullen. Ze hebben hiervoor zes weken de tijd. Het onafhankelijke onderzoeksbureau Enneüs behandelt de antwoorden vertrouwelijk en anoniem.