Carnaval in de Lichtboei.
Carnaval in de Lichtboei. (Foto: Zorggroep Tellus)

Carnaval vieren in De Lichtboei

DEN HELDER - Het grote carnavalsfeest is in aantocht en in de voorbereiding hierop trekken De Krabbetukkers altijd langs de verzorgingshuizen. Vrijdagavond 22 februari stonden bewoners van De Lichtboei en De Groene Vecht te popelen om De Krabbetukkers te ontvangen.

Bezoek van De Krabbentukkers

Het restaurant van locatie De Lichtboei van Zorggroep Tellus zag er wel heel gezellig uit. Bewoners, gasten en medewerkers van Tellus hadden de verkleedkleding weer van zolder gehaald, omdat Carnavalsvereniging De Krabbetukkers langskwam met de seniorentournee. Iedereen zag er prachtig uit met gekleurde kostuums en mooie maskers.

De Bloas Poepers

Hofkapel De Bloas Poepers kwam de zaal binnen, gevolgd door prins Edwin I met zijn hofdames Dominique en Irma. De Raad van Elf met de garde officieren kwamen daar achteraan en al snel volgde de eerste polonaise van de avond.

Gezelligheid

Na een korte introductie voor de feestelijke avond door prins Edwin I kon het feest beginnen en gingen de Krabbetukkers en de bezoekers helemaal los. Bewoners genoten van de gezelligheid en de vrolijke liedjes van De Kwekkers.

Uiteraard kon de polonaise niet ontbreken op het mooie carnavalsfeest. En de bewoners in een rolstoel? Die deden gewoon gezellig mee! Kortom, het was weer een gezellige avond voor iedereen.