Personeel tandtechnici Schepers aan het Bernhardplein in latere jaren.
Personeel tandtechnici Schepers aan het Bernhardplein in latere jaren. (Foto: aangeleverd)

Helderse 'Nostalgia'

DEN HELDER - In de wekelijkse rubriek 'Nostalgia' geeft de Helderse stadshistoricus Marinus Vermooten een vooruitblik op zijn radioprogramma Nostalgia dat hij elke zondag van 12.00 tot 15.00 uur presenteert op de lokale omroep L.O.S. Den Helder. Zijn radioprogramma handelt grotendeels over de geschiedenis van Den Helder en Julianadorp met in het derde uur nostalgische muziek.

Nieuwe praktijk tandprotheticus

Nostalgia behandelt onder ander drie hoofdonderwerpen die zich hier een kwart eeuw geleden voltrokken. Tandprotheticus Wladimir Schepers vestigde zijn nieuwe praktijk aan het Bernhardplein. Na 14 jaar aan de Middenweg te hebben gezeten kon hij na een grondige verbouwing de helft van het voormalig onderkomen van het ANWB kantoor betrekken. Aan de Middenweg werd het te klein, zo stond alle apparatuur te dicht op elkaar en ook de wachtkamer was te summier. Hij had eerst nog overwogen om de bovenruimte erbij te trekken maar niet alle klanten waren in staat om naar boven te gaan.

Abstracte kunst

Erwin Steenkist leverde in opdracht van de oudercommissie en leerlingenraad abstracte kunst. Hij was docent Nederlands maar diep in zijn hart voelde hij zich kunstenaar. De leerlingen en bezoekers van het MEAO konden vanaf 27 maart 1994 kennis maken met zijn abstracte kunst.

Buiten de schooluren was hij bezig met schilderen en het vormgeven van meubels. Dat was de oudercommissie en leerlingenraad niet ontgaan. Vandaar dat hij de opdracht kreeg een muur in de school met zijn eigen kunst te verfraaien. Erwin omschreef zijn schilderingen in beginsel als abstract, met vaak iets ruimtelijks.

Lesmateriaal

Na 35 jaar voor de klas te hebben gestaan, nam Bert van Leeuwen op de Jac. P. Thijsseschool afscheid van het openbaar onderwijs. Bert had binnen zijn klas een opstelling gemaakt die door zowel groepswerk als individueel kon worden gebruikt. Hij had in de loop der tijd veel lesmateriaal zelf gemaakt waardoor hij de kinderen individueel kon begeleiden. Dat alles gebeurde in een tijd dat nagenoeg iedereen nog klassikaal les gaf. Ook had hij een systeem ontwikkeld kinderen extra te ondersteunen.

Huisduinerweg

De wekelijkse bloemlezing handelt over de geschiedenis van de Huisduinerweg.