Jongerenwerkers Nikkie Siersma en Bas Ouwens van MEE & de Wering in de vernieuwde Hang out van Vliet 60.
Jongerenwerkers Nikkie Siersma en Bas Ouwens van MEE & de Wering in de vernieuwde Hang out van Vliet 60. (Foto: Tijs Hooiveld)

'Jongerencentrum Vliet 60 naar de moderne tijd gebracht'

JULIANADORP - Het vernieuwde jongerencentrum Vliet 60 gooit zaterdag 6 april de deuren open van 14.00 tot 17.00 uur aan Langevliet 60 in Julianadorp. Buurtbewoners en andere belangstellenden kunnen dan met eigen ogen zien hoe mooi de Hang out is geworden. Jongerenwerkers Bas Ouwens en Nikkie Siersma van MEE & de Wering zijn dan ook terecht trots op het werk wat er sinds de kerstvakantie is verricht in het jongerencentrum. "We zijn flink aan de slag gegaan met jongeren, vrijwilligers, stagiairs en de jongerenwerkers van MEE & de Wering. Zo hebben we gezamenlijk Vliet 60 naar de moderne tijd gebracht", vertelt Ouwens in de huiskamer van het jongerencentrum waar de groene en paarse kleuren zijn vervangen door grijs en het geheel een frisser en strakker uiterlijk heeft gekregen.

Wat er vooral uitspringt is de vernieuwde Hang out (huiskamer) waar jongeren na schooltijd kunnen chillen, gamen en meedoen aan allerlei (culturele) activiteiten. Er is ruime mogelijkheid om workshops te volgen op het gebied van bijvoorbeeld muziek (dj), toneel, crea, dans en zang. Ook is er ruimte en begeleiding voor jongeren die hun huiswerk willen maken. De ruimte is voorzien van een gamehoek met computers en van grote schermen waarop tv/Netflix gekeken kan worden, en waar verschillende gameconsoles op zijn aangesloten. Vliet 60 heeft ook een grote keuken tot beschikking. Om de week is er een kookcafé. Zelf een recept bedenken, koken, maar vooral samen opeten. Een ontmoetingsplek voor iedereen van 12 tot en met 23 jaar oud.

> lees verder op pagina 7