Expositie Fotoclub Den Helder

DEN HELDER - Fotoclub Den Helder houdt zaterdag 30 en zondag 31 maart van 12.00 tot 17.00 uur haar jaarlijkse expositie in het eigen clubgebouw naast de Eben Haƫzerschool aan de Ruyghweg, op de hoek van de Merelstraat. De leden van de fotoclub laten dan hun beste werk van het afgelopen jaar zien. Tijdens de expositie, die voor iedereen gratis toegankelijk is, kunnen bezoekers een stem uitbrengen op de voor hen meest interessante foto. De foto met de meeste stemmen zal na de expositie worden verloot onder degenen die deze als winnaar hebben aangewezen.

Amateur-fotografen

Ook dit jaar tonen de enthousiaste amateur-fotografen van Fotoclub Den Helder weer heel verschillend werk. Middels circa 60 foto's worden diverse genres van de fotografie getoond, waaronder portret, architectuur, natuur, straat, landschap, studio, conceptueel, urbex en macro. De clubleden komen in de maanden september tot en met juni iedere week op de dinsdagavond bij elkaar om meer over fotografie te weten te komen. Hierbij wordt door hen gezocht naar een persoonlijke invulling van hun hobby fotografie ofwel naar een manier om zich via foto's te uiten. En dat gaat dan meestal verder dan het vastleggen van een leuke herinnering of gebeurtenis. Door elkaars kennis en ervaring te delen, kunnen de leden meer creatieve vaardigheden aanleren of zich hierin verder bekwamen.

Dit kan bijvoorbeeld door gezamenlijk de gemaakte foto's te bespreken of door werkavonden, excursies of fototochtjes te organiseren. Ook worden regelmatig gastsprekers uitgenodigd. Binnen de club zijn twee aparte groepen actief die zich specifiek bezighouden met natuurfotografie c.q. het maken van audiovisuele (AV) presentaties. Verder kunnen met behulp van de in het eigen clubgebouw aanwezige faciliteiten studio-opnames worden gemaakt. Iedere maand wordt in clubverband een wedstrijd gehouden, waarbij door de leden telkens een foto van de maand wordt gekozen. Daarnaast kunnen de leden deelnemen aan door de Fotobond uitgeschreven wedstrijden en hierbij worden door hen regelmatig prijzen in de wacht gesleept. Ook kan worden deelgenomen aan door de bond georganiseerde exposities, workshops en presentaties.

Zie voor meer informatie: www.fotoclubdenhelder.nl