Palliatieve sedatie en euthanasie

DEN HELDER - Inloophuis Den Helder, Omring en Noordwest Ziekenhuisgroep houden donderdag 11 april 2019 een themamiddag met als onderwerp palliatieve sedatie en euthanasie voor mensen met kanker en hun naasten. De themamiddag wordt gehouden van 13.30 tot 15.30 uur in Inloophuis Den Helder aan Marsdiepstraat 621a in Den Helder. Toegang is gratis.

Voor men weet dat beter worden geen optie is, is dit vaak een moeilijk proces om te aanvaarden. Regie over eigen leven en sterven kan dan belangrijk zijn. Men staat stil bij sterven. Hoe gaat men dood? Wat is de rol van palliatieve sedatie en hoe zit het met euthanasie? Deskundigen M. van Gaans en M. Heijblok, verpleegkundig specialisten van het consultteam ondersteunende en palliatieve zorg (COP-zorg) Noordwest zijn aanwezig. Om deze themamiddag bij te wonen is aanmelding noodzakelijk.

Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding contact opnemen met het Inloophuis Den Helder via info@inloophuisdenhelder.nl of tel. 0223 - 747041. Meer informatie over deze bijeenkomst is ook te vinden in de agenda op www.nwz.nl en www.inloophuisdenhelder.nl.