Werk van Sebastiaan is de komende tijd te zien in het Noordwest Ziekenhuis in Den Helder.
Werk van Sebastiaan is de komende tijd te zien in het Noordwest Ziekenhuis in Den Helder. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe expositie in Helders ziekenhuis

DEN HELDER - In de gangen van Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder zijn weer nieuwe kunstwerken te bezichtigen. Met dank aan de kunstenaars Jos Apeldoorn, Dennis Glorie, Arend Wiersma, Shirley Weiffenbach en Inge en Sebastiaan. De expositie is tot eind juni op werkdagen gratis te bezichtigen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Het werk van Jos Apeldoorn hangt aan de wanden bij de poliklinieken op de eerste etage en bij de polikliniek van Geriatrie. Zijn schilderijen maakt hij naar aanleiding van in het veld gemaakte schetsjes. Landschappen en dorpsgezichten in olieverf op doek in herkenbare, maar simpele vormen, waarbij Jos het experiment niet schuwt.

Kunstenaar Dennis Glorie exposeert met zijn schilderijen in de gang bij de polikliniek orthopedie en radiologie. Het is opvallend kleurige en moderne kunst die de witte muren van het ziekenhuis opvrolijken, een ware kleurexplosie.

In de gang tussen ingang Timorlaan en de hoofdentree hangt een fotoserie van Arend Wiersma. In deze serie Innemende eigenaardigheden tracht Arend een glimp van het karakter van de geportretteerde te vangen. Deze eigenaardigheden variƫren uit een bepaalde trek, een blik of een asymmetrisch kenmerk in het gezicht van de geportretteerde.

Inge en Sebastiaan wonen op de woon/zorginstelling De Parelhoenderhoeve en zijn beide heel creatief. Iedere woensdagmiddag schilderen ze bij Ellie Doolaard. Inge haalt haar inspiratie vooral uit sprookjes en bij dieren.