Kinderen in het AZC kunnen tijdens Time4You een uurtje ontspannen.
Kinderen in het AZC kunnen tijdens Time4You een uurtje ontspannen. (Foto: VluchtelingenWerk Nederland)

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers voor vluchtelingkinderen AZC

DEN HELDER - "Feest, je eigen droomhuis, Sinterklaas en Sint Maarten, afscheid, dansen, gevoelens; het is een kleine greep uit de onderwerpen die we behandelen", vertelt vrijwilligster Heleen. Elke week donderdag na schooltijd is ze vrijwilliger bij Time4You, een project van VluchtelingenWerk, waar kinderen die op het AZC wonen een uurtje lekker kunnen ontspannen, praten en knutselen of een spelletje doen.

De kinderen op het AZC maken een hoop mee en in alle procedures die hun ouders doorlopen, is er niet altijd evenveel ruimte om gewoon kind te zijn. Bij Time4You zijn ze dat wel, kunnen ze niet alleen wat leuks doen, maar leren ze ook nog wat over de Nederlandse cultuur en hebben ze ruimte om hun gedachtes uit te spreken.

Ontspannen setting

"Time4You is de plek waar we signaleren hoe het met de kinderen gaat in een ontspannen setting. Bijvoorbeeld tijdens het thema feest; we hebben cupcakes versierd en het gehad over hoe er feest wordt gevierd in hun eigen cultuur. We hebben het liedje 'Lang zal ze leven' geoefend en daarna de versierde cakejes opgegeten natuurlijk!"

> lees verder op pagina 7