BMW test op de poolcirkel
BMW test op de poolcirkel (Foto: BMW)

BMW test op de poolcirkel

REGIO - BMW i bereidt de volgende generatie volledig elektrisch aangedreven auto's grondig voor op hun introductie. Drie nieuwe modellen ondergaan momenteel intensieve tests in het wintertestcentrum van BMW Group, in het Zweedse Arjeplog. Tegelijk met de BMW iX3 – die volgend jaar al op de markt verschijnt – onderwerpt BMW ook de BMW i4 en de BMW iNext aan een uitvoerig testprogramma, in voorbereiding op de marktintroductie van die modellen in 2021.

In het kader van intensieve tests van de complete auto's test BMW de aandrijflijn en de wielophanging onder extreme weersomstandigheden en op uitdagende wegen aan de rand van het noordpoolgebied. De bittere koude, bevroren meren en besneeuwde wegen zijn de ideale omstandigheden om de elektromotoren en accupakketten van de BMW eDrive technologie en de wielophanging tot het uiterste te testen op hun prestaties en duurzaamheid.

BMW iX3

Het eerstvolgende model dat voortkomt uit de elektrificatiestrategie van BMW Group is de BMW iX3. Deze Sports Activity Vehicle (SAV) wordt als eerste productiemodel uitgerust met de BMW eDrive technologie van de vijfde generatie. De bijzonder krachtige elektromotor en het accupakket met hoogwaardige celtechnologie geven rijplezier een nieuwe dimensie. Met een actieradius van meer dan 400 kilometer en de mogelijkheid om het accupakket aan een snellaadstation met een vermogen van 150 kW op te laden is de volledig elektrisch aangedreven SAV perfect voor dagelijks gebruik en lange reizen. De BMW iX3 is het eerste model dat BMW Brilliance Automotive Joint Venture in het Chinese Shenyang produceert voor de wereldwijde markt.