Rondje Kleinkunst heeft een divers programma.
Rondje Kleinkunst heeft een divers programma. (Foto: aangeleverd)

Rondje Kleinkunst Den Helder

DEN HELDER - Voor wie zin heeft om erop uit te gaan met de paasdagen is er ook dit jaar natuurlijk weer Rondje Kleinkunst. Traditiegetrouw wordt deze eerste paasdag, zondag 21 april. georganiseerd door De vrienden van Den Helder. De middag start om 13.00 uur.

Rondje Kleinkunst is een inmiddels aardig bekend concept, waarbij er op vier locaties een kleinkunst-act wordt opgevoerd. De locaties liggen op het gezellige Willemsoord en in de binnenstad. Al wandelend gaan deelnemers in groepen van locatie naar locatie om de verschillende acts te bezoeken.

Piepschuim brengt een energieke show op het snijvlak van muziek, cabaret en theater. Er is muziektheater in de voorstelling Stem van het Volk, door theatermaker Boy Jonkergouw: online diarree, doorspekt met pittige stukjes fake news. Een stuk over vrijheid van meningsuiting en gekwetst zijn. Het absurdistisch cabaret duo Anne en Lisa brengt met snelle sketches en absurde situaties een ode brengt aan de onvolmaaktheid van de wereld. Niels van der Gulik doet mee aan Rondje Kleinkunst met In Goed Gezelschap: een Nederlandstalig liedjesprogramma. Enigszins poppie, maar met een theatrale hoek.

Kaarten reserveren kan op de website van Vrienden Van Den Helder: www.vriendenvandenhelder.nl. Hier is ook uitgebreide informatie over de acts te vinden.