Themamiddag PCOB

DEN HELDER - De Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) houdt woensdag 15 mei een themamiddag over Landgoed Hoenderdaell in de Vredeskerk aan Torplaan 26 in Den Helder. Spreker Henk Gerber is tien jaar vrijwilliger geweest op het landgoed en Stichting Leeuw. Hij vertelt hierover vanaf 14.30 uur. Entree is gratis.

Iedere dag ging hij langs de dieren, observeerde ze en maakte foto's en via die foto's probeert hij zijn observeringen aan belangstellenden over te dragen. Toen het verblijf van Stichting Leeuw werd gebouwd en klaar was zag hij als eerste elke leeuw of tijger binnenkomen en maakte dan foto's van hen.

Zo brengt Stichting Leeuw de leeuwen weer terug naar Zuid Afrika, daar waar ze thuis horen. In één van de filmpjes is te zien hoe de leeuwen op hem reageerden toen Henk vlak na het overlijden van zijn vrouw bij hen in Zuid Afrika was. De leeuwen herkennen hem en laten dat ook heel goed merken.

Stichting Leeuw ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van donaties, adopties en giften. Gemiddeld vijftig tot zestig vrijwilligers zetten zich hiervoor in zodat geen geld aan salarissen wordt uitgegeven. Alle vrijwilligers zijn trots dat ze iets voor deze Stichting mogen doen. Het leeuwenwelpje Remie, gevonden in een weiland, is ook bij de Stichting Leeuw ondergebracht.