Er is volop vermaak bij de Helderse Vallei in de zomervakantie.
Er is volop vermaak bij de Helderse Vallei in de zomervakantie. (Foto: aangeleverd)

Vier de zomer in de Helderse Vallei

DEN HELDER - De deuren van de Helderse Vallei staan wagenwijd open. Tot en met zondag 1 september zelfs zeven dagen per week om de zomer volop te beleven! Natuurlijk staan er in deze periode weer allerlei leuke activiteiten op de planning.

Natuur dichtbij

Zoals elk jaar, broedde een Scholeksterpaar ook dit jaar weer een nestje eieren uit op ons sedumdak. En met succes! Twee kerngezonde jongen lopen nu prinsheerlijk met hun ouders in de weide achter het bezoekerscentrum. Zo mooi om te zien dat de vogels goed gedijen tussen de andere dieren en geluiden op het terrein. Begin juni was het zover: het eerste hertje werd geboren! In de loop van de maand volgden er nog drie en toen ging het bijna mis… want één van de hertjes kroop vlak na de geboorte onder het hek van de hertenweide door. Jonge hertjes blijven de eerste week zo stil mogelijk liggen op één plek om niet op te vallen, zodat zij aan kunnen sterken. Ze bewegen alleen als hun moeder hen roept om te drinken. Het was dus belangrijk dat niemand het hertje zou storen. En dat lukte! Door een lint en informatiebord bleven alle bezoekers op afstand en kroop het hertje dagelijks terug naar zijn moeder. Inmiddels blijft hij in de hertenweide. "Wat zijn we blij met de voorzichtigheid van onze bezoekers", meldt een woordvoerder van de Helderse Vallei.

Waarom uitslapen?

Op dinsdagen en donderdagen in de zomervakantie mogen kinderen 'Vroeg uit de veren'. Uitslapen kun je de rest van de week nog doen!

Lees verder pagina 9


Optredens van diverse muzikanten in de Helderse Vallei.