Doggersvaart.
Doggersvaart. (Foto: JB/RM)

Onderhoudswerkzaamheden in Den Helder

DEN HELDER - Aan het asfalt op het fietspad langs de Doggersvaart worden de komende maand onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Er komt nieuw asfalt tussen de Karveelstraat en de Burgermeester Ritmeesterweg. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Helder.

De werkzaamheden aan het fietspad starten maandag 22 juli en de verwachting is dat dit donderdag 25 juli afgerond is. Op de huidige asfaltlaag wordt een nieuwe laag aangebracht. Omdat het fietspad hierdoor iets hoger komt te liggen, wordt een stukje van de inrit opnieuw bestraat.

Rode steentjes

Een paar weken later krijgt de bovenkant van het fietspad nog een speciale laag met rode steentjes. Men hoopt het straatwerk in vier dagen uit te kunnen voeren, waarna het asfaltwerk op 25 juli in één dag wordt verricht. Een en ander is wel afhankelijk van het weer. Als het slecht weer is, kan het werk langer duren of uitgesteld worden.

Bereikbaarheid/hinder

De woningen zijn ten tijde van de werkzaamheden beperkt bereikbaar tussen 7.00 en 16.00 uur. Het fietspad wordt afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Karveelstraat, Karveelpad, Burgermeester Ritmeesterweg. De werkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Hoewel overlast niet is te voorkomen wordt getracht dit tot een minimum te beperken.