Ook muzikaal talent is te horen in de Helderse Vallei.
Ook muzikaal talent is te horen in de Helderse Vallei. (Foto: aangeleverd)

Vier zomer in de Helderse Vallei

Vervolg van de voorpagina.

Word op de dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 10.30 uur wakker met de dieren en help de dierverzorgers met hun werk voordat De Helderse Vallei open gaat. De stallen moeten uitgemest worden, de dieren krijgen te eten en sommige dieren mogen naar buiten. Dus meld je snel aan en vergeet niet je laarzen en overall aan te trekken, want je mag ook de stal in! De activiteit kost € 3,00 per kind en is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Opgeven kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555.

Ontbijten tussen de dieren

Op zoek naar een unieke plek om de dag te beginnen? Kom dan ontbijten op de kinderboerderij! Op zondag 14, 21 en 28 juli en op 11 en 25 augustus staat de koffie en thee klaar en mogen deelnemers zelf een ei in het kippenhok gaan zoeken en een broodje boven het vuur bakken. Deze activiteit kost € 4,50 per persoon en vooraf aanmelden viawww.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555 is noodzakelijk.

Word wakker met de boswachter

Wat doet een boswachter precies? Je ontdekt het op vrijdag 19 of 26 juli, want dan kun je om 9.00 uur met een boswachter van Landschap Noord-Holland op stap! Gezamenlijk maken jullie een wandeling door de Donkere Duinen en het Refugium. Onderweg vertelt de boswachter over zijn werk en over het leven van de dieren en planten die je tegenkomt. Deelname aan de activiteit kost € 2,50 per persoon (deelname vanaf 6 jaar) en aanmelden kan viawww.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555.

Openluchttheater

Zondag 14 juli is divers muzikaal talent te horen tijdens het Open Podium. Zondag 25 augustus viert Bl!ttz haar vijfjarig jubileum in het openluchttheater met een voorstelling waar iedereen van harte welkom is. En last but not least brengt de band Barefootin' hun uitgebreide repertoire op zondag 1 september ten gehore. De toegang tot alle voorstellingen is gratis. Meer informatie is te vinden op de website.

Zomerschool

Ook deze zomer organiseert De Helderse Vallei een zomerschool, voor kinderen van 9 tot 12 jaar die niet op vakantie kunnen, die extra zorg nodig hebben of willen werken aan zichzelf. Dit jaar duurt de zomerschool één ochtend en naast leuke natuuractiviteiten is er ook ruimte voor teamwork en sociale vaardigheden. Op sommige data zijn nog plekken vrij! De activiteiten die in de maanden juli en augustus aangeboden worden staan inmiddels op de website. Heb je altijd al een windvanger willen maken, ben je van plan deze vakantie vroeg op te staan of wil je alles weten over bijen? Het is allemaal mogelijk! Ben je benieuwd welke activiteiten er de komende periode georganiseerd worden? Zie www.deheldersevallei.nl

Vrijwilligers

"Aangezien De Helderse Vallei nog steeds groeit qua bezoekersaantal, zijn nieuwe vrijwilligers te allen tijde van harte welkom. "We hebben een enthousiast en betrokken vrijwilligersteam en bieden ongeveer vier keer per jaar een gezellig moment waarop iedereen elkaar kan ontmoeten. Wie vindt het leuk om ons team te versterken door af en toe te helpen bij de balie, in de koffiehoek, bij activiteiten of op ons terrein? We verwelkomen een ieder graag."

Rookvrij

De Helderse Vallei is al geruime tijd rookvrij. Ze staan er al een tijdje: de nieuwe afvalbakken in het bezoekerscentrum om al het afval gescheiden weg te kunnen gooien. Maar tegenwoordig vallen ze extra op want huisontwerpster Monique Dozy liet haar creativiteit stromen om iedereen te helpen het afval in de juiste bak te gooien.

Meer informatie

Mail of kijk voor alle informatie: info@deheldersevallei.nl. www.deheldersevallei.nl. Telefoon: 0223 612 555.