Ga op stap met de boswachter.
Ga op stap met de boswachter. (Foto: (Archieffoto RM))

Op pad in de natuur bij De Helderse Vallei

Word wakker met de boswachter

DEN HELDER - Wat doet een boswachter precies? Je ontdekt het op vrijdag 26 juli, want dan kun je om 9.00 uur met een boswachter van Landschap Noord-Holland op stap!

Gezamenlijk maken jullie een wandeling door de Donkere Duinen en het Refugium. Onderweg vertelt de boswachter over zijn werk en over het leven van de dieren en planten die je tegenkomt. Deelname aan de activiteit kost € 2,50 per persoon (deelname vanaf 6 jaar) en aanmelden kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555.

Ontbijten op de kinderboerderij

Voor een heerlijke en unieke belevenis kun je komen ontbijten op de kinderboerderij. Er staat koffie en thee klaar, deelnemers mogen zelf een ei in het kippenhok zoeken en een broodje boven het vuur bakken. Deze activiteit kost € 4,50 per persoon en er is nog plek op zondag 21 en 28 juli en op 11 en 25 augustus. Aanmelding vooraf via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555 is noodzakelijk.

Velen vinden het geweldig: een rondje rijden op de rug van een paard. Daarom kan er op woensdag 24 juli tussen 14.30 en 16.00 uur paardgereden worden bij De Helderse Vallei! Ervaring is niet nodig, de paarden worden vastgehouden door onze dierverzorgers. Vooraf aanmelden hoeft niet, een rondje rijden kost € 1.

Vlinders

In Nederlandse tuinen leven zo'n 20 verschillende vlindersoorten. Tijdens het laatste weekend van de landelijke Vlindertelling, van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli, kun je bij De Helderse Vallei een Vlinderzoekkaart lenen bij de balie om zelf vlinders te gaan tellen.

Vlinderkenners

Zaterdag 27 juli zijn tussen 11.00 en 12.00 uur vlinderkenners Gerard en Annie Smit van de Vogelwerkgroep Den Helder e.o. aanwezig om met geïnteresseerden vlinders te tellen!