Juttersmarkt voorziet in behoefte.
Juttersmarkt voorziet in behoefte. (Foto: heldersebinnenstad.nl)

'Juttersmarkt zorgt voor tijdverdrijf en vermaak'

Vervolg van de voorpagina.

"Maar ook clubs als de Helderse Historische Vereniging en het Reddingmuseum Dorus Rijkers maken deel uit van het geheel. Daarmee staat de Juttersmarkt te boek als een van de meest verkopende markten in de Kop van Noord-Holland. De markt heeft een eigen sfeer die veel bezoekers trekt en dat genereert uiteraard ook een grote diversiteit aan standhouders. Zij vinden het heerlijk om hun waren aan de man te brengen op de Juttersmarkt."

Eigen weer

"Bovendien heeft Den Helder ook z'n eigen weer, want als het weer elders slecht is, is het bij ons vaak goed. Onze markten trekken sinds jaar en dag een grote diversiteit aan bezoekers zowel uit binnen- als buitenland."

Uitwerkingsplan

Sowieso timmert de de Marinestad de laatste jaren stevig aan de weg. "In 2008 is een uitwerkingsplan opgesteld waar keihard aan gewerkt is. Het werpt z'n vruchten af, want wat dacht je van het keurmerk; "de beste bieb ter wereld'? Toevallig is deze wel in Den Helder gevestigd! Daarnaast is de Beatrixstraat gepimpt door architecten en zijn de winkelgevels aangepast. Zoals bekend is de Kampanje verhuisd naar het hippe Willemsoord waar het heel goede zaken doet. Kortom, het gaat in een stijgende lijn en we plakken er met de uitwerking van het plan nog minstens vijf jaar aan vast."

In die stijgende lijn mag de Juttersmarkt zomers als een vaste waarde worden gezien. Ruud Wegman: "We mogen trots zijn op het feit dat - ondanks de steeds veranderende wet- en regelgeving - de Juttersmarkt al die jaren zonder noemenswaardige incidenten de boeken is ingegaan."

Knallen

Hij besluit: "Ook deze zomer gaan we er met z'n allen weer voor tot en met de laatste markt op 27 augustus. Wij heten iedereen dan ook van harte welkom!"