Aanleg tweede deel fietspad

DEN HELDER - De aanleg van het tweede deel van het vrij liggende fietspad langs de Duinweg en Tuintjesweg start maandag 2 september. Het fietspad sluit aan op de Huisduinerweg.

Met de realisatie van dit tweede deel is een veilige fietsverbinding tussen Nieuw Den Helder en Huisduinen een feit. Aannemer Nota infra bv uit Sneek gaat het werk uitvoeren. Mede door subsidie van de Provincie Noord-Holland wordt de aanleg van dit fietspad mogelijk.

Het fietspad wordt aangelegd aan de zijde van 'Het Landje' waar nu het schelpenpad ligt. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de natuurwaarden en de aanwezige bomen. Ook komt er een veilige fietsoversteek om de Duinweg over te steken. Om het nieuwe fietspad goed in te passen in de huidige situatie gaat de situatie bij de kruising met de Huisduinerweg veranderen.

Planning

De werkzaamheden starten 2 september en nemen vijf tot zes weken in beslag. Kort voor aanvang van de uitvoering van het werk worden inwoners nog nader geïnformeerd. De aannemer zal dan aangeven wanneer en waar ze starten met de werkzaamheden.

Afsluiting en hinder

Tijdens de aanleg zijn de Duinweg en Tuintjesweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook komt er een omleiding. Bewoners kunnen wel altijd bij hun woning komen met de auto. U kunt hinder ondervinden door De werkzaamheden kunnen enige hinder veroorzaken. Het doel van de gemeente is de hinder zo veel waar mogelijk te beperken en anders zo snel mogelijk te komen tot een oplossing. Vragen naar aanleiding van deze brief kunnen worden gesteld aan de heer W. Kuiper, via 0223 67 8351.