Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

'Heel blij met de nieuwe toezegging'

Vervolg van de voorpagina

De Helderse Uitdaging is eind 2014 opgericht en zet zich sindsdien uitstekend op de Helderse kaart. Manager Cyril Kraak: "Er zijn sinds 1 januari van dit jaar bijna 80 matches gerealiseerd met een maatschappelijke waarde van bijna € 90.000, -, zoals wethouder Kos al meldde. Deze matches variëren van het realiseren van spullen voor maatschappelijke organisaties tot het aanhaken van partners die de Helderse Uitdaging met gesloten portemonnee helpen en matchgroep leden die allemaal vrijwillige hun bijdrage leveren, maar ook een maatschappelijke waarde vertegenwoordigen. De matchgroep is nieuw leven in geblazen en er zit een actieve matchgroep van nu zestien leden die allemaal hun bijdrage leveren om aanvragen die binnen komen te matchen met ondernemers uit hun netwerk. We hebben sinds 1 januari ook negen nieuwe sponsors, zes nieuwe partners en vijf nieuwe vrienden aan ons weten te binden. Ik moet erbij zeggen dat we zeer actief zijn op social media (Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn) en dat heeft echt geholpen in de bekendheid. En bekendheid is nodig om aanvragen en aanbod te krijgen en om partners binnen te halen."

Toezegging

Dat deze aanpak zijn vruchten afwerpt, is ook bij de gemeente Den Helder bekend. "Als founder draag je in eerste instantie bij met financiële middelen. Zonder founders is namelijk er geen Uitdaging. Vandaar dat wij heel blij zijn met de nieuwe toezegging. Daarnaast is er regelmatig overleg tussen het bestuur van de Helderse Uitdaging en verschillende wethouders, waaronder Peter de Vrij en Tjitske Biersteker. Ze sparren over de maatschappelijke issues binnen Den Helder. De Uitdaging is naar een kennis en goederenbank namelijk ook verbinder tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Wij pakken maatschappelijke projecten op met verschillende partijen om zo het verschil te kunnen maken en impact te creëren. De gemeente is hierin een belangrijke partij met veel kennis in huis."

Voorwaarden

Alle (maatschappelijke) verenigingen of stichting zonder winstoogmerk kunnen in principe in aanmerking komen voor een match. Cyril: "Wij bemiddelen in kennis, kunde, ervaring, materialen en diensten. Aanvragen moeten via de website gemeld worden. Bij het menu vraag en aanbod kunnen (maatschappelijke) verenigingen en stichtingen hun vraag indienen."

Informatie

Meer informatie over de Helderse Uitdaging is te vinden op www.helderseuitdaging.nl. Wethouder Pieter Kos opent de eerste Beursvloer die de Helderse Uitdaging organiseert op 16 oktober. Kijk voor meer info op de site onder het kopje beursvloer.